Вкуси България със SlowTours.bg

С Wi-Fi следят на смартфон и таблет кога се разгонват кравите

0

С Wi-Fi наблюдават на смартфони и таблети разгонени ли са кравите във фермите

Система за откриване на  разгонени животни чрез безжична Wi-Fi технология ще бъда показана на международната селскостопанска изложба „Агра„. Тя ще бъде открита в 11,30 ч. във вторник в пловдивския панаир от аграрния министър проф. Димитър Греков. Оборудването, показано от „ГВ Агри“, помага да се подобри плодовитостта на крави и юници. Датчици засичат промените в поведението им и сигнализират кога е най-подходящият момент за зачеване. Данните са достъпни на смартфон, таблет или лаптоп.

Български учени предлагат улеснение за изкуствено осеменяване на овце. Опитната станция по земеделие в Търговище е направила разредител за семенна течност от коч, за да се запазят качествата й при in vitro съхранение.

Други иновации, представени на „Агра„, стимулират растежа на животните и повишават добивите от мляко и месо. Системата eHeat  поддържа оптимална температура в боксовете на прасенцата чрез софтуер, вграден в отоплителния панел, и пести енергия. Световната новост е представена от датската компания „Animal Care ApS“. Тя е част от делегация, включваща 14 водещи фирми, които ще презентират технологии и оборудване за  животновъдството на 5 март.

LED осветление удължава с 8 часа деня в кравефермата

Икономично LED осветление за кравеферми е иновация, с чиято помощ денят се удължава с 8 часа, а това повишава продуктивността и подобрява състоянието на кравите. Може да се види на щанда на „Алфа-микс“ заедно с мобилна доилна машина, подходяща за малки семейни ферми. Осветителна технология за стимулиране на добива на мляко е изобретила и  фирма  „Ира-Д“.

Безжичен терминал разпределя фуражите

Точно и икономично дозиране на храната за животни осигурява системата  Siloking Wireless.  Новият безжичен терминал се използва за управление на смесители и разпределители на фураж. Тази световна новост ще бъде представена от „Марпекс агро“, Русе.

На „Агра“ отново ще бъдат показани елитни породи и оборудване за тяхното отглеждане, като част от цялостната панорама на селското стопанство. В нея присъстват 69 новости, от които 31 световни и 11 европейски. Очаква се над 30 000 посетители от страната и чужбина да разгледат експозициите на изложителите.

Споделете.

Коментирайте

Close