Вкуси България със SlowTours.bg

Софтуер контролира машините на полето през сателит (ВИДЕО)

0

Софтуер контролира през сателит тракторите и комбайните на полето

Софтуер позволява пълен контрол над тракторите и комбайните направо на полето, като съобщава, когато те имат нужда от ремонт и поддръжка. Интелигентната технология “John Deere FarmSight™” дава възможност за връзка между фермера, машината и сервиза, като процесът се контролира изцяло през лаптоп, таблет или друго мобилно устройство.

Собственикът е информиран непрекъснато онлайн за местонахождението на трактора и комбайна, отработените часове, употребеното гориво. Чрез софтуера машината сама изпраща сигнал за планови проверки, смяна на масла и филтри, като е възможно ъпдейтване директно на полето, без да се налага тя да влиза в сервиз, обясни генералният директор за земеделска, голф и градинска техника на „Мегатрон“ Стефан  Христов.

Megatron

Софтуерът позволява производството във фермата да стане по-ефективно, заяви Чаба Лейко (вторият отляво)

По този начин времето за реакция намалява двойно, а производителността се увеличава с над 26%, добави той. С интелигентната технология работят солидно обучени специалисти. Затова от наетите 120 души на работа в “Мегатрон“, която е официален представител на  американската компания “John Deere“ за България, 70% са заети в направление “Следпродажбено обслужване”.

Отделно се провеждат и курсове за обучение на трактористи и комбайнери. Самото управление на софтуера и наблюдението над машините се прави от мениджъра на фермата.

“Софтуерът осъществява връзката между машините, собственика и сервиза. Целта е да се оптимизира работата, а производството във фермите да стане по-ефективно”, обясни Чаба Лейко, търговски директор на “John Deer International”.

“Мегатрон” откри нов сервизен център в Стара Загора

Мегатрон” днес откри нов търговско-сервизен център в Стара Загора. Той ще обслужва земеделските производители от Южна България. Инвестицията в модерната база е 3,2 млн. евро, а в машини са вложени 20 млн. евро.

Megatron

Земеделци разглеждат новия търговско-сервизен център на “Мегатрон”

Центърът е седмият от веригата бази на “Мегатрон” – досегашните са в София, Плевен, Русе, Добрич, Пловдив и Ямбол. В него може да се ремонтират едновременно до 10 машини.

Компанията, освен машини с марката “John Deere“, предлага горска, градинска, индустриална и строителна техника с брандовете на “Kuhn”, “Bobcat”, “Doosan Infracor” и “Bednar”.

Общата площ на центъра е 15 дка, а застроената площ е 2700 кв. м. Открити са 10 нови работни места, а в момента в търговско-сервизния център работят 12 души.

“За нас Стара Загора е стратегически район за развитие”, заяви Стефан Христов. По думите му, на България са нужни около 600 нови комбайна на година и към 2000 трактора. “За да сме близки до другите страни от ЕС, но за момента това не е възможно”, добави Христов.

Оборотът на “Мегатрон” за 2013 г. е 50 млн. евро

50 млн. евро е оборотът на “Мегатрон” за миналата година. Финансовите ни резултати за последните 3 г. са съпоставими, посочи Стефан Христов.

Като цяло, пазарът на западни машини е около 200-230 нови комбайна и 1000-1200 трактора.

Megatron

Изпълнителният директор на “Мегатрон” Ифтах Шахам (вдясно) с управителя на новата база Димитър Димитров

Марката “John Deere” е с най-голям пазарен дял в България, според официалните данни за регистрирани западни трактори – 31% и комбайни – 27 на сто.

При откриването на новия търговско-сервизен център стана ясно, че “John Deere” от тази година стартира нова лизингова схема за покупка на комбайни и трактори с фиксирана лихва от 0,99 до 2,99%.

“Българският фермер е много предпазлив, когато инвестира. Не очакваме новата кредитна схема да доведе до ръст в продажбите, но пък земеделците ще могат да си позволят машините “John Deere“, заяви Ифтах Шахам.

“България има потенциал и в горската промишленост”, отбеляза Гюнтер Сатзинтер, регионален мениджър горска техника “John Deere” за Централна и Източна Европа.

На откриването на новия център присъстваха още регионалният директор в “Doosan” за Източна Европа и Русия Хубертус Мюнстер, както и териториалният мениджър на “Kuhn” за България Мариус Уинтер.

Megatron

Областният управител Живка Аладжова, кметът Живко Димитров и директорът на “Мегатрон” Ифтах Шахам прерязаха лентата на новата база

На откриването на новия център присъстваха още регионалният директор в “Doosan” за Източна Европа и Русия Хубертус Мюнстер, както и териториалният мениджър на “Kuhn” за България Мариус Уинтер.

На откриването на сервизно-търговския център дойдоха областният управител на Стара Загора Живка Аладжова и кметът Живко Димитров. Те, заедно с Ифтах Шахам, прерязаха лентата на новата база.

 

Споделете.

Коментирайте

Close