InVigor_Promo

Специалитети от люти чушки и шоколад с баобаб на „Фудтех 2019“

0

Специалитети, направени с над сто вида люти чушки, ще покажат две български стопанства в Международната изложба „Фудтех 2019“ от 20 до 24 февруари. Сред тях са туршия от най-лютите чушки в света, сладко от чушки, пюре с аромат на цитруси и шоколадов сос. Люта бира и ракия допълват предложенията за екстремни вкусови преживявания. Новост са също швейцарските веган, био и традиционни шоколади на известна марка. Предлагат се над 30 вида, включително  с баобаб, нар, кокосово мляко, чили и други добавки. Има и диетични варианти.

Новите продукти обогатяват асортимента на изложението за хранителната индустрия, а основната част от него заемат млечните и месни изделия на водещи български производители. Те ще бъдат демонстрирани в Града на виното и деликатесите в Международен панаир Пловдив. Новото в двата сектора е завръщането към ръчния труд и използването на класически методи.

Ръчната изработка заема над 70% от производството и гарантира изпитано качество, обясняват от голяма компания за месни изделия. Връщаме се към позабравени стари технологии, но храните се правят в съвременни условия, предлагат се с атрактивен външен вид, добавят  от друга фирма. Почти всички водещи производители или отглеждат сами животните, от които се добива мляко и месо, или вземат суровината от проверени ферми.

Посетителите ще могат да дегустират кисело мляко, сирене, извара и кашкавал от краве, овче, биволско и козе мляко. Изкушаващ е асортиментът от колбаси и месни деликатеси, включително от  еленско  и конско месо. Продължава да се развива гурме линията при  консервите. Ще бъдат показани  лютеници на две от най-големите фабрики, както и още много изделия, чийто вкус съперничи на домашно приготвените.

 В Града на виното и деликатесите е разположено и изложението „Вкусове от Италия“. Посетителите ще опитат различни видове традиционна паста, вино от Сицилия и други райони, колбаси и сирена, консерви и маслини.

„Фудтех 2019“ е част от мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване заедно с изложбите „Агра“ – за селско стопанство, и „Винария“ – за лозарство и винарство, които се провеждат по същото време в Панаира.  Очаква се над 40 000 специалисти  от страната и чужбина да посетят петото издание на форума.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close