Вкуси България със SlowTours.bg

Търсим нови пазари за българско розово масло в Казахстан и Азербайджан

0

Аграрното министерство търси нови възможности за разширяване на пазарите за българско розово масло в Казахстан и Азербайджан, стана ясно по време на срещи на заместник-министъра на земеделието  Георги Събев с извънредните и пълномощни посланици на двете страни в България Н. Пр. Темиртай Избастин и Н.  Пр. Д-р Хюсейн Хюсейнов.

„Предимствата и качествата на розовото масло определят намеренията на страната ни за експорта му към казахстанския и азербайджанския   регион“, посочи заместник-министър Събев.

Георги Събев, ЗНП, ЗГУ

Зам.-министър Георги Събев

Преди месец стана ясно, че Аржентина също проявява интерес към закупуване на българското розово масло за козметичната и фармацевтичната си индустрия. „Гордеем се с високото качество на розовото ни масло и търсим външни пазари за реализацията му. Ще се радвам, ако успеем съвместно да подпомогнем розопроизводителите и преработвателите в страната“, категоричен бе  земеделският министър проф. д-р Христо Бозуков. По думите му и други страни са започнали производство на розово масло, но използват нашето като подобрител за качеството.

След срещите си зам.-министър Събев подчерта взаимния интерес за засилване на сътрудничеството между българското и земеделските министерства на Казахстан и Азербайджан. „Убеден съм, че стокообменът на страните ни в областта на земеделието и търговията с хранителни продукти има голям потенциал“, категоричен бе земеделският заместник-министър. С оглед природо-климатичните условия и развитието на селското стопанство, страната ни предложи обмяна на опит и експертиза в областта на аграрната наука.

Споделете.

Коментирайте

Close