Техника, инвентар и препарати показват на Русенското изложение (ВИДЕО)

0

Над 90 фирми участват в Русенското изложение

Над 90 фирми участват в XVI-то издание на традиционното Русенско изложение, което се организира от университета “Ангел Кънчев”, съобщи ректорът на учебното заведение проф. Христо Белоев. Русенското изложение за земеделска, автомобилна, индустриална и електронна техника ще продължи до 17 май. В него за пръв път участват фирми от машиностроителната промишленост. На Русенското изложение са показани нови модели техника, автомобили и прикачен инвентар, препарати за растителна защита, градинско оборудване, техника в сферата на комуникациите и ИТ технологиите, услуги.

Програмата на изложението предвижда и организиране на “Дни на кариерата” на факултет “Бизнес и мениджмънт”, семинар за докторанти по политически науки. В програмата са включени и честванията на 60-годишнината от създаването на Аграрно-индустриалния факултет.

На Русенското изложение зам.-министър Бюрхан Абазов представи мерките за инвестиции в земеделска техника

Русенското изложение бе открито от зам.-министъра на земеделието Бюрхан Абазов. Инвестициите в земеделска техника са един от приоритетите в новата Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., каза той. Чрез мярката „Инвестиции в материални активи“ земеделските стопани ще може да купуват нови машини и оборудване, да кандидатстват с проекти за ново строителство или ремонт на селскостопански сгради и постройки, изреди зам.-министърът. Мярката ще покрива и разходи за създаване на трайни насаждения. Бюрхан Абазов пожела на организаторите, участниците и гостите на Русенското изложение здраве и успешни бизнес контакти.

Споделете.

Коментирайте

Close