Учени от цял свят идват за юбилейната конференция на Института по животновъдни науки – Костинброд

0

Близо 100 български и чуждестранни учени ще вземат участие в юбилейната научна конференция за 65-та годишнина на
Института по животновъдни науки в Костинброд. Тя ще се проведе на 5 ноември в зала “Рубин” на столичния хотел “Рамада”, съобщи доц. Мариана Петкова от института. Научната конференция с международно участие е на тема „Животновъдната наука – предизвикателства и иновации”.

Откриването е в 10 часа с доклад на доц. д-р Мая Игнатова “65 години Институт по животновъдни науки – Костинброд”.Следват доклади за ефективността при отглеждане и угояване малки прасета, за ефекта от пробиотиците, за промените в състава и ензимната смлаемост на сят и естествен пасищен тревостой, за ечемика като зелен фураж. Следобед ще бъдат изнесени доклади за инфекциите при различните видове птици, чувствителността на прасетата към различни щамове на ешерихия коли, ще бъдат направени сравнения между различни породи говеда, ще бъдат представени и проучвания върху добива на мед от пчелни семейства, отглеждани в различни системи кошери, както и за ечемика като зелен фураж.

Програмата на конференцията включва 34 доклада и 63 постера по теми, свързани с физиологията и храненето на животните, качеството на животновъдната продукция, развъждане, селекция и репродукция на животните, икономика на аграрния сектор и други.

Чуждестранните учени са от Молдова, Русия, Сърбия, Турция, Украйна, Алжир и и Виетнам, а българските участници са от институтите на Селскостопанска академия, БАН, аграрните университети и Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт (НДНВМИ) “Проф. д-р Г. Павлов” – София.

Споделете.

Коментирайте

Close