Все повече стопани имат застъпвания, 59 010 декара са двойно декларирани

0

Повече стопани имат застъпвания тази година, нараснал е и размерът на двойно декларираните площи. Това показват данните на ДФ „Земеделие“, след като приключиха кръстосаните проверки по заявленията, които земеделците подадоха за подпомагане по схемите и мерките на директните плащания за Кампания 2019.

В заявленията на 10 992 земеделски стопани са засечени двойно декларирани площи, докато през миналата година застъпвания е имало при 9 456 кандидати за субсидии. Двойно декларираните площи са 59 010 декара, докато в Кампания 2018 общата площ на застъпванията е била 54 570 дка.

Информация за установените застъпвания е публикувана в раздел „Справки“, секция „Двойно декларирани площи“, в индивидуалния профил на всеки земеделски стопанин в Системата за електронни услуги на ДФЗ. Тази година не се налага земеделските стопани да се явяват в областните дирекции на ДФЗ, за да доказват с документи принадлежността на двойно декларираните площи.

При обработката им ДФЗ ще ползва данни за регистрирано правно основание, предоставени от аграрното министерство. До 1 декември 2019 г. е възможно подаване на искания за оттегляне по подадените през кампания 2019 заявления.

Споделете.

Коментирайте

Close