BASF Priaxor

Българското сирене и кашкавал със специално място в новия млечен отдел на МЕТРО

0

Българското сирене и кашкавал от програмата „Отгледано с грижа в България“ ще заемат специално място в обновения отдел „Млечни продукти“ на “МЕТРО България”, който ще бъде открит от министъра на земеделието Румен Порожанов и Атила Йенисен, главен изпълнителен директор “МЕТРО България”. Церемонията ще се състои на 4 октомври, четвъртък, от 11,00 часа в “МЕТРО София” на бул. „Цариградско шосе“.
Покана МЕТРО
С откриването на обновения млечен щанд програмата „Отгледано с грижа в България“ насочва усилията си и към млечните храни и продукти, съобщават от МЕТРО.

Освен българско сирене и кашкавал, обогатената листа ще включва и млечни продукти от Италия, Франция, Европа и съседните балкански страни.

Програмата „Отгледано с грижа в България“ започна през 2017 година, когато „МЕТРО България” даде старт на новия си модел в търговията с плодове, зеленчуци и месо, разчитащ на директно партньорство с над 200 малки земеделски производители. Те работят в регионите, в които оперират 11-те магазина на компанията.

В момента МЕТРО снабдява своите професионални клиенти с над 400 артикула български плодове и зеленчуци. От началото на 2018 г. досега компанията отчита 4300 т продажби на продукция от малки български фермери.

Програмата „Отгледано с грижа в България“ превърна най-големия български търговец на едро в посредник между местните земеделски производители и професионалните му клиенти от хотелския и ресторантьорски бизнес, изтъкват от МЕТРО.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close