Вкуси България със SlowTours.bg

Сирене и кашкавал от магарешко мляко показват в Панаира

0

Сирене и кашкавал от магарешко мляко ще бъдат сред новостите на изложбата „Фудтех 2018”, която ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив. Магарешкото мляко помага при редица заболявания, включително анорексия, обясниха изложителите от фирма „Мар-Ив 2016“. Продуктите идват от ферма в сливенското село Селиминово, където животните се отглеждат пасищно, за да се гарантира високото качество на млякото и месото.

Нов акцент е телешкото месо клас „Премиум”. То ще зрее пред очите на клиентите в дизайнерска хладилна витрина на щанда. По време на барбекю шоу готвач ще пече на скара различни видове месо, а презентация ще разкрие особеностите на висококачественото телешко от порода „Блек Ангъс”, както и спецификите в неговото производство и обработка.

На изложбата ще бъдат представени традиционни храни, гурме деликатеси и възможности за фюжън кулинария. Основната част от експозициите са на български производители. Дистрибутори ще презентират марки от Гърция, Италия, Франция, Холандия, Белгия, Испания, Германия, Норвегия, Великобритания, Австралия, Аржентина, Нова Зеландия и други страни.

Тази година повече производителите на млечни продукти ще се състезават в асортимента. По-широко присъствие във „Фудтех” ще имат консервите, билките и подправките, био и екохраните. Голямо е разнообразието от месни, сладкарски, захарни и тестени изделия. Фермерски пазар ще допълва вкусната палитра с яйца от пъдпъдък, сладка и сиропи от биоплодове, сушени плодове и зеленчуци, ядки, продукти от овче, биволско, козе и краве мляко, различни видове чай, хляб с квас.

Съществена част от „Фудтех 2018“ представлява и панорамата на иновативни технологии, техника, материали и опаковки за хранителната промишленост. Международната изложба отново се организира паралелно с „Вкусове от Италия“, престижните прояви „Агра“ и „БиоАгра“ – за селско стопанство, „Винария“ – за лозарство и винарство, „Апи България“ – за пчеларство, „Дибла – идеи и продукти за интериора, която е новата концепция на „Хорека Пловдив“ за оборудване за ресторанти, заведения и хотели. Очакват се над 45 000 посетители от България и Европа.

Споделете.

Коментирайте

Close