Вкуси България със SlowTours.bg

“Байер” разработи ново приложение за управление на посевите

0

Ново приложение за дигитално управление на посевите разработва “Байер”. То ще излезе на пазара тази есен и ще подпомага земеделците в ежедневната им работа на полето, съобщи маркетинговият мениджър на компанията Елеонора Маркова по време на форума “Пътят на храната: от семенцето до чинията”, организиран от “Байер” в Университетската Ботаническа градина в София.

Приложението ще работи в мобилна и десктоп версия и ще информира земеделците за болестите и вредителите по културите, както и за плевелите в посевите, като дава готови решения с какви препарати на “Байер” да се третират. Разработката е на компанията за иновативни решения “Climate Corporation”, която “Байер” придоби с покупката на “Монсанто”. Следващите проекти ще са насочени към постигане на максимални резултати от полето с минимални инвестиции от страна на фермерите.

Габор Равицки

Габор Равицки, управляващ директор на “Байер”

Прогнозите показват, че до 2050 г. на планетата ще има 9 милиарда жители, затова бъдещето на хранителните ресурси зависи от бъдещето на селското стопанство, подчертаха от “Байер”. По думите на управляващия директор Габор Равицки, след 30 години производството на храни трябва да нарасне с 50 на сто, за да се изхранва нарастващото население. На фона на тенденцията за намаляване на плодородната земя в световен мащаб, компании като “Байер” работят за икономичното и ефективно използване на природните ресурси, изтъкна Равицки в презентацията си “Бъдещето на устойчивото земеделие”.

Плодородната земя на планетата е едва 3% от сушата, а всяка година тя намалява с около 120 хил. кв. км заради порои, ерозии и други бедствия, съобщи по време на форума доц. д-р Божин Божинов от Аграрния университет в Пловдив.

Българският клон на “Байер” съществува от 1997 г., а инвестициите на компанията в научно-изследователска дейност възлизат на 4,4 милиарда евро. Половината от вложенията са в земеделското направление.

Споделете.

Коментирайте

Close