Вкуси България със SlowTours.bg

Детски люлки произвеждат ток в Пазарджик

0

Детски люлки правят ток в Пазарджик

Нова детска площадка в парк “Острова” в Пазарджик ще произвежда електричество, докато забавлява децата. Добитият от движението на люлките ток ще осветява фигурки на къщички. Отделно децата ще се научат как разумно да се използва електроенергията, обясниха от ЕВН, които дариха съоръжението за Коледа.

Детските люлки са четири и са предназначени за деца от 3 до 12 години. Те улавят кинетичната енергия от движението и с нея се захранват светодиоди. Така всяка от тях излъчва различна светлина. Когато и четирите люлки се задвижат едновременно, в средата на площадката светват фигурки на къщички. Така малките хем играят на групи и разбират, че при координирани действия има по-високи резултати, хем под формата на игра научават, че за производството на електричество трябва да се извърши определено действие.

Технологиятае разработка на фирмата “Плейграунд Енерджи“, а площадката е сертифицирана за качество, сигурност и безопасност от “Тюф Рейнланд – България”. Подобна иновативна детска площадка, която произежда електричество, се открива за пръв път у нас.

Споделете.

Коментирайте

Close