Вкуси България със SlowTours.bg

До 20 май се удължава срокът за подаване на заявления за субсидии

0

Министерството на земеделието удължи срока за подаване на заявленията за подпомагане с директни плащания за Кампания 2020 до 20 май, сряда. Дотогава стопаните ще могат да подават документите си без санкция.

Според ведомството, причина за удължаване на срока са постъпилите днес заявления на стопани в общинските служби по земеделие в Сатовча, Гърмен, Панагюрище и Карлово, които не са били включени в предварително изготвените графици за това. “Някои от тях подават в последния момент искане за регистрация като земеделски производители”, обясняват от министерството.

През последните седмици обаче десетки стопани се оплакаха, че онлайн подаването на заявления в ИСАК е невъзможно заради грешка в сървъра. Проблем имаха и биопроизводителите, тъй като системата отказваше да приеме техните документи.

До 5 юни 2020 г. се удължава и срокът за извършване на промени в заявлението. До 15 юни земеделските производители могат да подават заявления със санкция от 1% за всеки работен ден закъснение. Към 15 май 2020 г. са подадени 97 886 заявления. Общинските служби по земеделие в цялата страна ще работят и през предстоящите почивни дни.

Споделете.

Коментирайте

Close