Вкуси България със SlowTours.bg

Фермер храни прасетата си с марихуана, наддавали бързо (ВИДЕО)

0

Фермер дава марихуана на прасетата си, вместо фураж

Американският фермер от Сиатъл Уилям фон Шнайдау храни  прасетата в своето стопанство не с обикновен фураж, а с марихуана. По този начин той смята, че повишава качеството на произвежданото от него месо, което ставало по-червено и с по-апетитен вид.

Прасета

Прасетата, хранени с канабис, наддавали по-бързо.

Използването на марихуаната за медицински цели бе легаризирано в щата Вашингтон през ноември миналата година след референдум.

Наркотичната трева бе допусната за употреба в щатите Колорадо и Масачузетс, а в Илинойс предстои да се вземе решение от губернатора Пат Куин.

Местният сенат разреши и там употребата на марихуаната.

Така фермерът Шнайдау се вдъхновил да слага във фуража на животните нарязани листа, стъбла и корени от марихуана. От тази храна, според него, месото на угоените прасета става много по-вкусно, а животните наддават по-бързо и се чувстват по-добре.

От марихуаната прасетата наддават по-бързо

Свиневъдът организира в свинекомплекса си представление с дегустация на месо за тези, които не вярват в  ползата от марихуаната при отглеждането на прасета. повечето от гостите наистина установили, че месото, добито след хранене с марихуана, е по-вкусно и по-сочно.

Засега не е ясно как се отразява консумацията на наркотичното растение на психиката на прасетата. Учени от Европейската агенция по безопасност на храните са провели експерименти да изхранват крави с коноп, който е родствено растение на марихуаната. Те открили достатъчно количество от психоактивното вещество в добиваното мляко, което е основание да забранят употребата му. Изследователите обаче доказали, че добавянето на конопено семе във фуража на кравите не е опасно за хората.

Шнайдау се снабдява с тревата по съвсем законен начин – купува я от местните производители, като попълва документи, че му трябва за животновъдството.

Марихуана

Фермерът се снабдява с наркотичния фураж легално от местни производители.

Високите цени на фуражите накараха някои фермери да търсят алтернативи за изхранване на животните.

Мнозина прибягват до отпадъци от фабриките за хляб, сладкиши, тестени изделия и зърнени храни, с които изхранват прасета и говеда. Самият Уилям фон Шнадау също е експериментирал с алтернативни “фуражи” – доскоро той е изкупувал  преработени зърнени остатъци от дестилацията на уиски. Обикновено те отиват за компостиране.

Щатът Вашингтон легализира марихуаната

Решението за легализирането на марихуаната е прието в щата Вашингтон след проведен референдум в началато на ноември миналата година. По същия начин гласуват и жителите на американските щати Колорадо и Масачузетс.

След официалната легализация на марихуаната в щата Вашингтон местният свиневъд Уилям фон Шнайдау решава да повиши качеството на произвежданото от него месо по доста оригинален начин. То започнал да добавя във фуража на животните нарязани листа марихуана.

Според Шнайдау месото на угоените по този прасета става много по-вкусно, а животните наддават по-бързо и се чувстват по-добре.

Преди да пробва с марихуана, свиневъдът давал на прасетата остатък от дестилати на уиски

Свиневъдът дори организира във фермата си представление с дегустация специално за онези, които се съмняват в ползата от марихуаната в свиневъдството. Болшинството от посетителите действително отбелязва, че месото, “угоено” с марихуана, е по-сочно и вкусно.

Търговските връзки между свиневъда и местните производители на марихуана са напълно официални – в договора е отбелязано, че продуктът му трябва да животновъдни цели.

Уилям фон Шнадау отдавна експериментира с дажбите, като добавя във фуража на угояваните от него прасета различни “веселящи” вещества. Преди марихуаната той добавя към фуража на прасетата си преработени зърнени остатъци от дестилацията на уиски.

Споделете.

Коментирайте

Close