Вкуси България със SlowTours.bg

Интерактивна карта показва възможностите за винен туризъм в Тракия

0

Нова интерактивна карта ще показва възможностите за винен туризъм в Тракия. Тя включва 50 винарски изби в Тракийската низина, които са отворени за посетители.

Целта на картата, която е публикувана на сайта на Организация за управление на Тракийски туристически район,  е да стимулира вътрешния туризъм в страната, като предоставя актуална информация за любителите на местното вино и храна.

Виненият туризъм е сред основните специализации на Тракийския туристически район, заедно с културно-историческото наследство. Траките считали виното за сакрална напитка, свързваща хората с боговете. То било неизменна част от култовите им практики.

Желанието да се пътува сред лозя и винарски изби в наши дни завладява вниманието на все повече туристи. Напоследък винените дестинации в Тракия придобиват все по-голяма популярност. Тайната за това е добрият тероар – климатичните, почвени и географски дадености в комбинация с уменията на лозарите и винарите да извличат най-доброто от тях.

Винената карта на Тракия ще бъде представена в последната седмица на юни, когато ще се състои и Дефилето “Вино и Гурме” в Стария Пловдив, организирано от Съвет по туризъм Пловдив и Община Пловдив.

Споделете.

Коментирайте

Close