InVigor_Promo

Как Германия защитава редките породи свине при епидемии?

0

Властите в Германия имат специални защитни мерки за опазване на застрашените породи в случай на епидемия. Обектите, в които се отглеждат, трябва да отговарят на определени условия, съобщава бюлетинът GENUVI Newsletter Güntherschulze.

В случай на огнища на Класическа чума по свинете или Африканска чума по свинете в свинеферми, където прасетата се развъждат с цел съхраняване или защита на редки породи, може да се направи дерогация.

Условието е свинефермите да имат такава структура, размер и функция по отношение на отглеждането и храненето на животните и изхвърлянето на отпадъците, че да са напълно отделени от други свинекомплекси, за да се изключи разпространението на епидемията.

Свинефермите с редки породи животни са длъжни да информират санитарните власти до три месеца след отварянето си за условията и договореностите, които могат да бъдат основание за дерогация.

Компетентните ветеринарни органи трябва да бъдат незабавно уведомени за всяка промяна в условията, тъй като те контролират спазването на правилата по биосигурност.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close