Kinto

Как се изгражда ефективна ландшафтна система за хотел

0

Поливната система с потъващи разпръсквачи е най-подходяща за озеленяването и поддържането на тревни площи в хотелиерството и имоти със затревени участъци. Целта при използването на поливна система е да се даде адекватен отговор на нуждите на растенията от вода чрез ефективно използване на ресурсите. Изкуствено създадените зелени площи често са значително по-уязвими и нестабилни. За поддържане на естетическия им вид са необходими прецизно дозирани и навременни грижи. Този тип поливни системи не възпрепятстват полагането на редовни грижи по косене, аериране и подхранване на тревния чим.

ФирмаСтабил Агро Трейд“ ЕООД  стартира реализирането на проект за напоителна система на хотелски комплекс в град Хисаря. Екипът ни извърши цялостен инженеринг на поливния участък.
Първоначалните огледи ни показаха наличието на частично изградена, вече мрежа от:

– поставени помпи с определените параметри и дебити;
– тръби с диаметър и разположение, с който се налага да се съобразим;
– заложено окабеляване по преценка на възложителя.

Системата, която проектирахме и планирахме  (http://www.stabilagro.com/designing/proekt-po-zadanie-na-klienta), трябваше да се съобрази изцяло с наличните заложени параметри, но и същевременно да бъде съобразена с нуждите от вода на растенията, както и да се спазят всички норми и изисквания при конструирането на ландшафтна напоителна система.

А площта, с която трябваше да се справим включва – тревни площи около басейна (предвидени за отдих на почиващите), цветни алеи около хотела, тревни площи в задната част на комплекса.

Предвид наличната система и определени параметри, екипът на Стабил Агро Трейд заложи основно на елементи за автоматично управление на поливния процес на производителя – Rain (Италия), както и разпръсквачи на Rain Bird.
С включени следните елементи:

– програматор с автоматизирано управление Rain – (http://stabilagro.com/polivni-sistemi/dajduvane/accessories-za-dajduvane/programator-i-dial-za-vunshen-montaj-1)

– сензор за дъжд Rain;
– електро-магнитни клапани Rain;
– роторни и дефлекторни разпръсквачи Rain Bird, набор от спрейърни VAN дюзи и K-Rain дюзи.

“За изграждането на напоителна система, при налични зададени предварително параметри, беше предизвикателство за инженеринг и монтаж от страна на нашия екип! Благодарение на дългогодишния ни опит в проектирането и изграждането на нестандартни системи, успяхме да конструираме и реализираме ефективна автоматизирана напоителна система!“

Споделете.

Коментирайте

Close