Вкуси България със SlowTours.bg

МЗХ: Няма загубени средства по ПРСР за 2013-та

0

България не е изгубила средства по ПРСР за 2013 година

Страната ни не е изгубила средства по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за 2013 г., увери в официална позиция днес аграрното министерство. “До 21 март 2014 г. в Министерството на земеделието и храните не е постъпвал документ от Европейската комисия, в който да се изразява намерение за невъзстановяване на изплатени суми по ПРСР“, се казва в документа.

Към момента на България са възстановени 290 млн. лв. като първи транш от сумата, която се очаква от ЕК. От МЗХ припомнят, че практиката на разсрочено възстановяване се прилага през последните 2 г. от работата на ЕК.

Страната ни чака още 693 млн. лева от Еврокомисията

В началото на годината Еврокомисията отново обърна внимание на държавите членки, че заявените за възстановяване разходи по ПРСР за последното тримесечие на 2013 г. е възможно да бъдат преведени на няколко транша. От земеделското министерство очакват в следващите месеци на страната ни да бъдат върнати и останалите средства по подадената от България декларация за разходите за октомври, ноември и декември м. г. Очакваната сума е 693 млн. лв.

Споделете.

Коментирайте

Close