Вкуси България със SlowTours.bg

Най-голямото туристическо изложение в света ITB Berlin е отменено заради коронавируса

0

Най-голямото туристическо изложение в света ITB Berlin е отменено заради “бързото разпространение на новия коронавирус (COVID-19)”, съобщават организаторите. Форумът трябваше да се проведе от 4 до 8 март 2020 г. и на него се планираше представяне на възможностите за винен туризъм на над 20 изби в България.

 

 

Всяка година България се представя с национален щанд, организиран под патронажа на Министерството на туризма.

TB Berlin се отменя по настояване на Федералното министерство на здравеопазването и Федералното министерство на икономиката. “Снощи здравните власти на окръг Шарлотенбург-Вилмерсдорф в Берлин наложиха много строги ограничения за провеждането на събитието.

Така всеки участник трябваше да докаже, че не идва от определена рискова зона и че не е имал контакт с лице или лица от рискова зона. Не е възможно Messe Berlin, където трябваше да се проведе изложението, да удовлетвори всички тези изисквания”, посочват организаторите.

“С над 10 000 изложители от над 180 страни ITB Berlin е изключително важен за световната туристическа индустрия. Ние поемаме сериозно своята отговорност за здравето и безопасността на нашите посетители, изложители и служители. Сега с натежало сърце трябва да се справим с отмяната на ITB Berlin 2020”, коментира д-р Кристиан Гьоке, изпълнителен директор на Messe Berlin GmbH.

“Нито веднъж в 54-годишната история на събитието ITB Berlin и Messe Berlin не са имали подобна ситуация. Бихме искали да благодарим на всички изложители и партньори от цял ​​свят, които през последните няколко дни и седмици стояха до ITB Berlin. Очакваме с нетърпение да продължим връзка с нашите партньори”, заяви председателят на надзорния съвет на Messe Berlin Волф-Дитер Волф. Организаторите на ITB Berlin посочиха, че през следващата година водещото световно изложение за туризъм ще се проведе от 10 до 14 март.

Споделете.

Коментирайте

Close