Вкуси България със SlowTours.bg

Петима арестувани за корупция в Агенцията по храните в Бургас

0

Петима души са арестувани за корупция в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас при операция на ГД „Борба с организираната престъпност“. Обиските и претърсванията продължават и в момента. Сградата се пази от жандармерия и външни лица не се допускат в нея, съобщи БНР.

От рано сутринта се извършват претърсвания на кабинети, свидетелстват очевидци. 15 служители на ГДБОП, придружени от жандармерия и прокурори от Специализираната прокуратура са влезли в сградата на ОДБХ. Директорът на местната дирекция д-р Георги Митев не отговаря на мобилния си телефон. Той не е сред арестуваните, казва пред БНР адвокат Радостин Пенев, който е защитник на един от служителите на ОДБХ-Бургас.

ОДБХ-Бургас

Сградата на ОДБХ-Бургас тази сутрин. Сн. Флагман

Пенев заяви пред репортери, че не е видял хора с белезници и че в момента тече проверка на документи и се разпитват служители. Хората, които работят в района на Агенция по храните в Бургас обясниха, че сутринта всички служители са били навън и поетапно са били вкарвани в сградата. Според Флагман.БГ акцията е във връзка със сигнал на бизнесмен, който твърдял, че е рекетиран.

Въпреки че няма официално потвърждение, че сред задържаните е и директорът на Агенцията по храните в Бургас д-р Георги Митев, електронното издание съобщава, че срещу него е подготвено тежко обвинение в корупция и припомня, че той е общински съветник и областен лидер на СДС в морския град. Преди минути адвокатът му Петър Димитров отново отрече, че д-р Митев е задържан.

„Текат процесуални действия. Хората си вършат работата, гледа се бумащина. Вероятно на по-късен етап ще ни информират за причината за тази акция. Няма повдигнато обвинение. Доктор Митев не се чувства добре. Оплаква се неразположение, той си има съответните заболявания“, коментира още адв. Димитров

Споделете.

Коментирайте

Close