Вкуси България със SlowTours.bg

Гавраилово кани на Празник на прасковата

0

Празник на прасковата организират в с. Гавраилово

Празник на прасковата се организира за 12-ти път в сливенското село Гавраилово утре. Фестът “Златна праскова” ще бъде открит в 10 ч. от министъра на земеделието проф. Димитър Греков.

Във фоайето на местното читалище ще бъдат подредени изложби от различни сортове праскови, рисунки и фотоси на тема праскови, произведения на художничката Петя Недялкова и дърворезби на Христо Василев. В салона на читалището се организира и семинар с участието на учени и производители на праскови, които ще участват в научни дискусии.

Конкурси и веселби на тазгодишния Празник на прасковата

На традиционния Празник на прасковата ще бъдат избрани мини Мис и мини Мистър “Праскова”, ще се проведе и конкурс за детски танцови и вокални групи.

Целта на тазгодишния Празник на прасковата е да напомни за традиционните ценности – труд, фолклор, веселие, както и да помогне на Сливенския регион да се възроди като основен производител на праскови.

Празникът “Златна праскова” се организира от просветното министерство, община Сливен, кметството и читалището в с. Гавраилово, Институтът по овощарство в Пловдив и Организация на производителите на праскови „Българска праскова”.

 

Споделете.

Коментирайте

Close