Вкуси България със SlowTours.bg

Проф. д-р Мартин Банов е новият председател на Селскостопанската академия

2

Проф. д-р инж. Мартин Банов е назначен за председател на Селскостопанската академия, след като досегашният председател проф. Васил Николов подаде оставка по лични причини. До момента проф. Банов заемаше длъжността заместник-директор на Института по почвознание, агротехнология и защита на растенията „Никола Пушкаров“.

Проф. Мартин Банов

Проф. д-р Мартин Банов

Проф. д-р Банов има повече от 30 години трудов стаж там, като е заемал различни позиции в структурата на Института. Има редица международни специализации и бил ръководител на десетки научно-приложни проекти.

Научната му компетентност е в сферата на почвите, възстановяване на почвеното плодородие, рекултивация, земеделие, устойчиво развитие и управление, икономическа сигурност, добив и преработка на полезни изкопаеми, нарушени и замърсени земи и почви, ремедиация.

Проф. Банов е назначен за председател на Селскостопанската академия по предложение на министъра на земеделието храните и горите Десислава Танева.

Споделете.

2 коментара

  1. Lilie Petrov on

    На 14 юни т.г. Шуменският окръжен съд призна председателя на ССА проф. Васил Николов за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа на 27 септември 2017 г. Инцидентът стана на главния път Шумен – Бургас, край с. Радко Димитриево. Проф. Николов, с лек автомобил Мерцедес със софийска регистрация, предприел изпреварване, при което навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в лек автомобил Мазда. След удара водачът на Маздата, 20-годишен мъж от Смядово, беше откаран в болница, където по-късно почина, а жена му и детето му бяха ранени.
    В мотивите на съда се посочва, че при катастрофата проф. Николов не е спазил правилата на движение, като е нарушил забраната за изпреварване в района, с което по непредпазливост е причинил смъртта на 20-годишния М. Р.
    Съдът наложи на Васил Николов 3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок и го лиши от правото да управлява МПС за срок от 3 години и 6 месеца.

  2. Огледал се Илия – пак в тия… . Нищо ново под слънцето .Агонията ще продължи !

Коментирайте

Close