Вкуси България със SlowTours.bg

Проф. Пламен Моллов е новият ректор на Университета по хранителни технологии

1

Проф. Пламен Моллов е новият ректор на Университета по хранителни технологии в Пловдив. Той спечели с 86 гласа на балотаж срещу съперника си проф. Николай Менков, който получи подкрепата на 73 от делегатите на Общото събрание на УХТ.

Проф. Моллов е възпитаник на същия вуз, който в миналото се наричаше Висш институт по хранителна и вкусова промишленост. Специализирал е в Института по физикохимия при БАН, Изследователския институт по вина и напитки – Гайзенхайм, Германия, Университета в Гент, Белгия, Аграрния университет във Вагенинген, Холандия, Университета в Бърнемът и Университета в Гримсби, Великобритания.

Пламен Моллов

Проф. Пламен Моллов

От 1997 г. е с научната степен доктор, а от 2009 г. е професор. Бил е два мандата народен представител в 39-л и 40-ото Народно събрание от листата на НДСВ.

През 2007 г. стана председател на Управителния съвет на Националната лозаро-винарска камара, а през 2013 г. оглави Българската агенция по безопасност на храните. Претендентите за ректорския пост в УХТ бяха четирима, но проф. Алберт Кръстанов и проф. Стефан Драгоев отпаднаха още на първия тур.

Споделете.

1 коментар

  1. Мирослав Найденов on

    Това професорче за какво възраждане говори!? Спомнете си как като директор на агенцията по храните направи “крилати” екипи за изнудване на фирми за бързо хранене, заедно със сина на Мехмед Дикме – Ерсин Ахмедов! Браво!!!

Коментирайте

Close