Вкуси България със SlowTours.bg

Новите високодобивни рапични хибриди InVigor® вече са в България

0

Тази есен имате възможност да засеете на вашите полета рапичните хибриди от линията InVigor®, съобщават от „БАСФ“. Специално подбрани по вашите критерии, на българска почва стъпват един Clearfield (InV 1166 CL) и два конвенционални (InV 1165 и InV 1022) хибрида.
InVigor
Без значение от технологията, има 7 обединяващи причини защо да изберете InVigor®. Генетиката се характеризира с устойчиво високи добиви, бърз старт наесен, мощен рестарт напролет, толерантност на разпукване на шушулките, толерантност на болести, силно развита коренова система, по-бързо възстановяване след стрес и за финал – хомогенен цъфтеж и узряване.

Всяка торба идва с милион и половина кълняеми семена

Хибридите са селектирани в Гент, Белгия като всяка торба идва с милион и половина кълняеми семена от производствените бази във Франция и Германия. Семената са фабрично третирани с биофунгицид на „БАСФ“ – „Интеграл Про“, и голяма част с инсектицид – „Лумипоза“. За да бъдат фабрично третирани, семената минават на стриктен машинен скрининг за микропукнатини и деформации. Само най-висококачествените семена се класират за фабрично обеззаразяване, покритието на което няма как да се постигне в реални фермерски условия. Гаранцията за ранен контрол на болести и инсекти идва в готов пакет с новите InVigor® хибридни семена.

Какво представляват накратко трите среднокъсни хибрида?

InV 1166 CL е цялостно решение в една технология. Clearfield хибридът притежава силен старт наесен и бърз рестарт напролет. Характеризира се с отличителна жизненост, мощно развитие и много добра зимоустойчивост. Визуално хибридът е със скъсени междувъзлия и залага голям брой шушулки, които имат генетична толерантност на разпукване. В допълнение за безпрепятствен старт всички торби са фабрично обеззаразени с „Интеграл® Про“ и „Лумипоза™“.

InVigor1166

Хибридът InVigor1166

InV 1165 на полето се разпознава лесно по гората от шушулки и морето от семена. Конвенционалният хибрид бързо пониква и се вкоренява като дава възможност за разтеглен период на сеитбата, притежава отлична зимоустойчивост и толерантност на фома. Характерно залага много разклонения в широк хоризонт и дълги шушулки с плътно подредени семена. Всички семена са фабрично обеззаразени с „Интеграл® Про“ и лимитирани количества с „Лумипоза™“ за безпрепятствен старт наесен.

InVigor1165

Хибридът InVigor1165

InV 1022 е стабилен дори в нестабилния климат. Адаптивен конвенционален хибрид за всяко стопанство. Подходящ и за ранни сеитби, с изтеглен цъфтеж, изпреварващ стресовите фактори. Притежава много добра зимоустойчивост и толерантност на фома. Фабрично третиран с „Интеграл® Про“ за ранен контрол на болести.

InVigor1166

Хибридът InVigor1166

Статията представлява платена публикация

Споделете.

Коментирайте

Close