Заради COVID-19 стадо кози превзема улиците на градче и пасе цветята на хората

0

Стадо кози е превзело опустелия след карантината заради коронавирус център на градче в Северен Уелс, Великобритания, и е започнало да пасе живите плетове и цветята от градините на хората.

Северен Уелс е известен със своите хълмове и водопади и по-специално с естествената природа около Сноудония. Обикновено дивото стадо от около 122 кашмирски кози слиза от Грийт Орм в градчето Лаландно само при лошо време.

Сега обаче липсата на хора наоколо заради мерките срещу COVID-19 е примамила животните в притихналото градче, смята градският съветник Карол Маруби. “Козите са любопитни, мисля, че и те като всички останали се чудят какво става”, казва Маруби.

Козите са подарени на местния благородник лорд Мостин от кралица Виктория и макар навремето са били обитатели на имението “Мостин” в Лаландно, те сега се възприемат като диви животни.

Козите, някои от които са слезли в Лаландно заедно с малките си ярета, са забелязани да ядат цветята от градините и да пасат живите плетове на площад “Тринити”. Те се превръщат в безплатна атракция за жителите на градчето, които са принудени да прекарват времето си в домашна карантина.


Заснети са от мъж на име Андрю Стюарт, която успял да им направи видеоклип през прозореца си. Всъщност стадото кашмирски кози е добре познато на местната полиция. Наскоро животните нанесоха сериозни щети на основното училище Ysgol San Sior като изгризаха десетки млади новозасадени дървета. Главният учител Иън Джоунс ги нарече “вандали” .

Споделете.

Коментирайте

Close