Caryx

Туристическото райониране се обсъжда на изложение в Париж

0

Български бизнесмени обсъждат туристическото райониране на международно изложение в Париж

Туристическото райониране в България придоби ускорение след откриването на международното туристическо изложение International French Travel Market (IFTM) Top Resa в Париж. На откриването  присъства българският заместник-министър на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев.

Страната ни се включва в Top Resa с рекламен щанд за 10-и пореден път. Изложението е сред най-големите туристически борси с насоченост към професионалисти от Западна Европа. То предлага най-висока класа туристически продукти. Освен дестинации тук се представят авиокомпании, луксозни хотели, голф клубове, СПА центрове и др.

На българският рекламен щанд зам.-министър Ботев проведе срещи с трима министри на туризма от Европа и Африка. Той се срещна и с някои от българските изложители – Радостина Найчева и Нина Бояджиева от Сдружение „Клъстер – Уелнес БГ“ и Г. Пампоров от РТА „Родопи”. Темата на разговорите бе туристическото райониране. Предстои то да се разисква и на среща в средата на октомври. )

Предлагат Родопският туристически район да се управлява на ротационен принцип

Обсъжда се предложение Родопският туристически район  да се управлява на ротационен принцип през 2 години от общините Смолян, Кърджали и Велинград. Обширната територия на Родопите предлага възможности за различни изживявания. Съчетанието на природни и исторически забележителности с разнообразните възможности за настаняване и вкусната местна кухня превръщат Родопите в място, което оставя дълбок отпечатък и предлага незабравими спомени. Най-разпространената легенда е че в Родопите е роден митичният певец Орфей, който омайвал с вълшебната си музика хора и животни.

Рекламният щанд на България на изложението в Париж е на площ близо 62 кв.м. В него заедно с Министерството на икономиката и енергетиката участват 8 туристически компании и една община. Сомелиер ще демонстрира на френски език качествата на българските вина, на щанда ще има и кукер аниматор.

На втория ден от изложението от 13.00 до 14.30 ч. в зала Meeting area 1 ще се проведе презентацията на страната ни на тема „България – древна и автентична“. Основен акцент в нея ще бъде тракийското наследство по нашите земи и предстоящата изложба в Лувъра през април-май 2015 г., посветена на тази тема.

Франция е ключов пазар за България в сектора. През 2013 г. броят на френските туристи е бил 138 246, а за периода януари–юли 2014 г. е 70 431, което е 5.1 % повече в сравнение с първото шестмесечие на 2013 г.

Споделете.

Коментирайте

Close