Вкуси България със SlowTours.bg

Всички животновъди ще получат субсидиите си до 10 дни

0

Разплатени са близо 45 млн. лева на животновъдите

Министерството на земеделието е разплатило 30, 22 млн. лв. на говедовъдите и 14, 55 млн.  лв. за овце-майки и кози-майки от националните доплащания. Оказва се обаче, че част от животновъдите все още очакват да получат субсидиите си, стана ясно по време на среща на аграрния министър проф. Димитър Греков и заместниците му Явор Гечев и Бюрхан Абазов с представители на браншови и развъдни организации от сектора.

По думите на министъра, едва 2% от животновъдите или 360 фермери все още не са получили  субсидиите си. Причината за тяхното забавяне са проблеми в заявленията на фермерите. В момента документацията се проверява  от ДФ “ Земеделие“.  Министър Греков увери животновъдите, че ако в заявленията им няма допуснати грешки, до средата на другата седмица ще получат парите си.

Животновъдите ще получат и 41 млн. лв. през декември

През декември т.г. на животновъдите ще бъдат изплатени и 41 млн. лева по схемите за специфично подпомагане за млечни крави, овце-майки и кози-майки със средства от ЕС.

„Наясно съм, че стопаните се нуждаят от още средства поради големите проблеми в бранша. Точно по тази причина водихме активни разговори с министерството на финансите“, обясни министър Димитър Греков.

Споделете.

Коментирайте

Close