БАБХ ще унищожи 83 литра прясно мляко

0

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще унищожи 83 литра прясно мляко, което е било продавано от производители в Благоевград и региона. От началото на засилените проверки за нерегламентирана търговия с мляко и млечни продукти инспекторите към Областната дирекция на БАБХ в града и местни полицаи са съставили 12 акта за нарушения, съобщават от агенцията.

Прясното мляко, което ще бъде унищожено, е било продавано в пластмасови бутилки от безалкохолни напитки по улиците на Благоевград, Банско, Петрич и Добринище, уточняват от БАБХ.

Проверките за нерегламентирана продажба на мляко и млечни продукти започнаха вчера в цялата страна със заповед на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев. Целта е да бъде предотвратена търговията на продукти с неясен произход и потребителите да бъдат предпазени от възможни заболявания, които се разпространяват с консумация на храни с неустановен произход, обявиха от агенцията.

От БАБХ изтъкват, че засиленият контрол ще продължи, “докато бъде преустановено предлагането на храни от нерегламентирани места и рискът от заразяване чрез консумацията на храни бъде сведен до минимум”.

Споделете.

Коментирайте

Close