Caryx

Израел иска внос на земеделски продукти и храни от България

0

„Българското земеделие има потенциала да задоволи засилващия се интерес на Израел към разширяване на вноса на български земеделски и хранителни продукти“. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на работна среща с Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Израел в София и Исак Бен–Давид, заместник-генерален директор на дирекция „Международна търговия и международни отношения“ към Министерство на земеделието на Израел.

Васил Грудев подчерта, че интересът е към българските вина, млечните продукти, розовото масло и пчелните продукти. Той изрази готовност от страна на Министерството на земеделието и храните да се оказва съдействие и да се насърчават всички инициативи, които са в интерес на взаимноизгодното двустранно сътрудничество.

От своя страна Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Израел в България заяви, че земеделието е един от истинските ресурси на страната ни. „Имате земята, водата и климата, а ние имаме опита, знанието и технологиите. Ако искаме да направим революционна промяна, трябва да мотивираме населението да се занимава със земеделие“, каза още израелският посланик.

Споделете.

Коментирайте

Close