BASF Priaxor

Наша компания за млечни продукти спечели приз за иновации в Дубай

0

Българо-арабската компания “Bio World General Trading”, която предлага технологии за производство на базирани на киселото мляко продукти, спечели приз в световното изложение за производители на храни “GULFOOD Manufacturing” в Световния търговски център в Дубай, ОАЕ.
Bio World General Trading

Bio World General Trading

Млечни продукти със сол и с картофено пюре

Българо-арабската компания получи наградата за най-иновативно решение за преработка, което удължава срока на годност на “живите” храни.

Останалите трима финалисти в тази категория са компаниите “Intralox”,  “Key Technology” и “Ishida Europe Limited”, които също предлагат иновативни решения в хранителния сектор. В експото в Дубай участваха общо 1600  изложители.

“Страхотно е, че печелим тази награда, това още повече ни задължава  да продължим да се развиваме. Мисля, че бяхме избрани за наградата, защото нашите продукти отговарят на всички критерии на журито – от подобряването на здравето и храненето, до устойчивостта”, коментира на церемонията при получаването на приза Стоян Николов, генерален мениджър на “Bio World General Trading”.

Принос в маркетинговото представяне на фирмата има и българката Гергана Кабаиванова, която е разработила етикетите на различните кисели млека на компанията. Кабаиванова е основател на фондация “LocalFood.bg” – инкубатор за малки стартиращи бизнес инициативи в сферата на храните, и управител на Фермерския пазар в Пловдив. Тя е създала етикети за няколко базирани на кисело мляко храни на “Bio World General Trading”, сред които солен йогурт и продукт с картофено пюре.

Освен за иновации в преработката на храни, наградите “Gulfood Manufacturing Industry Excellence Awards 2018” отличиха и най-добрите практики в цялата верига на хранително-вкусовата промишленост. Призовете тази година бяха разпределени в седем категории: “Най-иновативна хранителна съставка”, “Най-иновативна здравословна съставка”, “Най-иновативна опаковка” (за творчество и дизайн), “Най-иновативно решение за преработка”, “Най-футуристична технология – “Бъдещето на фокус”, “Най-добра технология за безопасност на храните” и “Екологична награда за годината”.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close