Нови телефонни измами с пари за регистрация на земеделски производители

0

Нов вид телефонна измама, при която мошеници искат пари за регистрация на земеделски производители, върви у нас от началото на годината.

Измамниците звънят на мобилните телефони на стопаните и се представят за служители на Държавен фонд “Земеделие”. Заблуждават ги, че срещу 120 лв. ще им бъде възобновена регистрацията като земеделски производители, която уж им била служебно прекратена.

Чрез куриерска пратка лицето щяло да получи необходимите документи, като заплати исканата сума за “услугата”. ДФ “Земеделие” припомня, че регистрацията за земеделски производители е безплатна и ръководството на фонда призовава всички земеделски стопани да бъдат бдителни и при съмнения за измами да сигнализират както ДФЗ, така и органите на МВР.

Сигнали за корупция, за незаконни или неправомерни действия на длъжностни лица от ДФЗ “Земеделие” могат да се подават в писмен или електронен вид чрез регистриране в деловодната система на Централно управление или областните дирекции на фонда, по електронна поща на адрес/ [email protected], или на телефон 070010616.

Споделете.

Коментирайте

Close