Вкуси България със SlowTours.bg

Нови магистратури в УХТ – “Храни и национална сигурност” и “Иновации в напитките и сомелиерството”

0

Две нови магистратури ще има от тази година в Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив – “Храни и национална сигурност” и “Иновации в напитките и сомелиерството”.

Това стана ясно днес при представянето на екипа на новия ректор на учебното заведение проф. Пламен Моллов. “Има пазарна ниша за магистратура “Храни и национална сигурност”, в която да се обучават специалисти в митниците и “Гранична полиция”, служители в контролните органи, които да са наясно с пътищата, по които се появяват опасностите, застрашаващи консуматорите. Все по-често говорим за биотероризъм, за ембарго и затваряне на границите заради пандемии”, обясни доц. д-р Христо Спасов.

Другата магистратура “Иновации в напитките и сомелиерството” е насочена към хора с интерес към маркетиране и презентиране на напитки, свързана е със създаването на винени листи, със съчетаването на виното с определени храни, с винените маршрути, посочи доц. д-р Спасов, който е новият заместник-ректор по учебна дейност и академичен състав.

Останалите заместник-ректори и функционални декани, избрани от Академичния съвет, са доц. д-р Атанаска Тенева, заместник-ректор по комуникационна и информационна дейност, доц. д.н. Галин Иванов, заместник-ректор по научна и международна дейност, доц. д-р Кремена Никовска, функционален декан по студентска и социална дейност, доц. д.н. Георги Костов, функционален декан по образователни програми и мобилност, доц. д.н. Кирил Михалев, функционален декан по проектна дейност. Преди техния избор на заседанието на Академичния съвет, проведено на 13 януари 2020 г., по предложение на ректора на УХТ проф. д-р Пламен Моллов беше одобрена новата структура на ректорския екип.

“Моят успех е резултат от реформаторското мислене и новото начало. Целта ни е да извадим Университета по хранителни технологии от капсулата на безвремието”, каза проф. Моллов при представянето на екипа си. Той припомни, че сред основните акценти в мандатната му програма е чуждоезиковото обучение и отварянето на УХТ за бакалаври, магистри и докторанти от страните в Азия и Персийския залив.

Споделете.

Коментирайте

Close