Caryx

Разрешиха износа на зърно, фураж, брашно и семена за Виетнам

0

Българските производители вече могат да изнасят стоки от растителен произход за Виетнам. По двустранна спогодба се разрешава експортът на зърно, фуражи, брашна, технически култури, цветя, семена и други. За реализация на износа е необходим само фитосанитарен сертификат, чийто образец бе утвърден между  аграрните министерства на България и Виетнам.

Основен износен продукт за Виетнам е българската фуражна пшеница. Постигнатата договореност ще способства за увеличаване на търговския обмен между двете страни. българското земеделско министерство работи активно и за регистрацията на страната ни като вносител на стоки от животински произход, което се очаква да стане до края на годината.

На 7 април 2014 г. беше подписан Меморандум за разбирателство между двете ведомства в областта на земеделието, животновъдството и рибарството. През месец ноември 2015 г. беше проведена Двадесет и третата сесия на Междуправителствената българо-виетнамска смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Българската делегацията бе водена от заместник-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров в качеството му на съпредседател на комисията.

 

Споделете.

Коментирайте

Close