Патентоват българското кисело мляко във Виетнам

0

Българското кисело мляко ще бъде патентовано във Виетнам

България ще съдейства с необходимите документи за патентоване на българското кисело мляко за производството във Виетнам, съобщи аграрният министър Димитър Греков на среща с посланика на азиатската република у нас Ле Дък Лиу. Производството на българско кисело мляко, вино, бубарството и обменът на студенти са сред възможностите за успешно сътрудничество с Виетнам, посочи още Греков.

“Интересът към българското кисело мляко в азиатските страни е огромен, а българската бактерия лактобацилус булгарикус е изключително полезна за здравето”, изтъкна министърът.

Той предложи на Виетнам да изкупува наливно българско вино с определени параметри, тъй като нашите производители изпитват трудности в поддържането на достатъчни количества за големите международни пазари. Идеята е българското вино да се бутилира във Виетнам под една марка. По този начин ще се гарантирало постоянното присъствие на качествено българско вино.

Между България и Виетнам ще се подпише меморандум за сътрудничество в областта на земеделието, животновъдството и рибарството.

Споделете.

Коментирайте

Close