Вкуси България със SlowTours.bg

САЩ ще ни помага за напоителните системи

0

САЩ ще помага на България за развитието на напоителните системи

САЩ са готови да помагат на страната ни за развитието на напоителните системи, стана ясно след срещата на аграрния министър Димитър Греков със заместник-посланика на САЩ у нас Брайън Далтън и земеделското аташе за България Майкъл Хени.

Страната ни ще разчита на американското правителство за разработването на цялостен план за развитието на напояването. През последните години напоителните системи у нас не са развивани, а модерното земеделие не може да съществува без тях, тъй като се наблюдава трайно засушаване, обясни министър Греков.

„Нужна ни е пълна експертиза за състоянието на напоителните системи, възможностите за трасиране и прогнозиране, както и за създаването на план за цялата страна“, каза министърът като уточни, че ни е нужна помощ не само за реализацията на плана, но и за създаването на реална картина за поливните системи у нас. По думите на Греков, анализът може да се направи в рамките на 1-2 години.

По програмите за обмен на опит българските земеделци силно се интересуват от това как е развито поливното земеделие в САЩ и как се управлява рискът от различните климатични промени, обясниха американските представители.

Споделете.

Коментирайте

Close