BASF Priaxor

Създадоха трактор с напълно електрическо задвижване

0

Екип от експерти на Техническия университет на Кайзерслаутерн и компанията John Deere представи своята най-нова изработка – трактор John Deere 6R с напълно електрическо задвижване.

Машината ще бъде захранвана от литиево-йонна батерия с мощност 130 кВт, която ще произвежда около 670 волта и ще захранва 2 електрически мотора, всеки с мощност от 150 кВт. Батерията има живот за 2100 цикъла на зареждане и разреждане.

Времето нужно за зареждане е само 3 часа. Машината има два режима на работа – нормален работен, който има продължителност от около 4 часа и свръх режим на работно натоварване, който може да бъде поддържан около 1 час.

Други световни компании за производство на трактори също създадоха модели, задвижвани от електрическа батерия. Моделът Fendt X Concept е малък електротрактор, доказан с производителността и ефективността си. Малки електрически трактори произвежда и фирмата Rigitrac. Машините са с мощност от 75 конски сили и са пуснати в промишлено производство.

Електротракторите вече не са голяма новост. В развитите страни се правят експерименти почти всеки трактор да премине на електрическо задвижване. За страни като България обаче цената на електротракторите не е постижима.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close