InVigor_Promo

Трактор достигна до Южния полюс

0

Екипът на експедицията Антарктика 2  достигна Южния полюс. С това завършва първият етап от експедицията – достигането на Южния полюс от трактора MF 5610, половината от общо 5000 километровото приключение. Като официален партньор на експедицията, Trelleborg разработи специални многофункционални колела, комплекти гуми и джанти, които позволиха на MF 5610 успешно да се справи с тежките климатични условия на Антарктика.

При екстремните изпитания на стандартни селскостопански гуми, проведени от Trelleborg и Massey Ferguson, инженери откриха, че поради променливите условия и суровата природа на Антарктика, разхода на гориво и необходимото ниво на сцепление ще бъдат голямо предизвикателство. Ето защо бяха избрани гуми с възможно най-плиткото газене, които предоставят най-добро разпределение на налягането в контактното петно, а също така жизнено важно бе да се гарантират ниският разход на гориво, повишеното сцепление, комфорта и прецизното управление.

Инженерите на Trelleborg решиха да адаптират протекторния дизайн на ново поколение гума с ProgressiveTraction™, намалявайки височината на профила и заобляйки раменните части, за да я пригодят към работа в по-мека среда, близка до реалността на Антарктика. Бе разработен каркас с уникален дизайн, работещ дори при налягане от 0,3 атм., а специалният профил на джантата на Trelleborg гарантира отличен контакт с гумата, предотвратяващ нейното превъртане или отлепяне.

Главният механик на Антарктика 2, Никола Башеле, споделя: „ През 18-те дни, необходими за завършването на първия етап от експедицията, екипът трябваше да се справя с опасни ледени цепнатини, стръмни изкачвания, замръзнали навяти полета, мек сняг и температури, достигащи до -56 градуса по Целзий. Успешният завършек на първата част от експедицията е изключителен подвиг и свидетелство не само за издръжливостта и духа на екипа, но и за качествата на трактора MF 5600 и гумите ProgressiveTraction™ на Trelleborg.

“Гумите ProgressiveTractionTM се показаха като изключително издръжливи, успешно справяйки се с ниските температури. Не само, че гумите не замръзнаха, но и останаха еластични, осигурявайки неизменна надеждност и комфорт за водача през цялото пътуване. Най-голямото предизвикателство бе сцеплението при изкачването на глетчери. Благодарение на допълнителното сцепление, осигурено от силно-деформиращият се каркас и широката стъпка на гумата, тракторът претърпя само малки приплъзвания при преминаване през планинския терен”.

Пиеро Манчинели, директор развойна дейност “Селскостопански гуми” в Trelleborg Wheel Systems, коментира: “За да сме сигурни, че гумите ще имат добро поведение, преминавайки през всички различни и променящи се условия на експедицията, налягането в гумите бе променяно, в зависимост от условията, с цел оптимизиране на сцеплението и флотацията. Например, в твърдите навявания, гумите се представяха най-добре при 12psi (0,8 атм.), докато в дълбок сняг оптималното налягане бе между 4 и 6 psi (0.3 атм.и 0.4 атм), подобрявайки комфорта и управлението.

Засега Антарктика 2 се оказва наистина изключително приключение, предоставящо глобална платформа за демонстрация на качествата на гумите ProgressiveTractionTM в едни от най-тежките условия на планетата. Ние сме доволни от представянето на гумите по време на експедицията.”

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close