Тракторите McCormick 7-ма и 6-та серия с премиера у нас (ВИДЕО)

0

Тракторите McCormick X7 и McCormick X6 – за пръв път на българския пазар

Тракторите McCormick X7 и McCormick X6 бяха представени за пръв път в България от официалния вносител на марката – “Оптиком”, по време на изложението БАТА Агро 2014. McCormick X6 са разработени с двигател Iveco, който е с мощност от 133 к.с., а трансмисията е Power Shift. Тракторът от тази серия може безпроблемно да навлиза в окопаване, като по този начин може да закачи по-голям инвертар – например по-голяма сеялка или окопен култиватор. Тракторите McCormick X7 разполагат с много икономични двигатели Iveco Beta Power с мощност от 122 к.с., трансмисия Pro Drive с роботизирано превключване на диапазоните, с активен преден мост и луксозна кабина Premiere Cab, която има най-разнообразни екстри.

Tоварачът JCB TM 220 е с чупеща рама

Фирмата “Оптиком” представи и различни машини на JCB. Tоварачът JCB TM 220 е с чупеща рама, максималната ми товароподемност е 2,2 тона, а височината му достига до 4, 6 м. Продуктовият специалист на JCB инж. Димитър Петров коментира, че товарачът се използва много животновъдни ферми в Западна Европа, защото е подходящ за всички работни дейности в една ферма.

На изложението “БАТА Агро” “Оптиком” представи и двата мини челни товарача JCB 403 и JCB 190. Първият е най-малкият товарач с чупеща рама. Той достига и до най-труднодостъпните места в една ферма, а JCB може да завива около оста си и е с едностранн стрела, благодарение на която качването и слизането на оператора в кабината се осъществява много по-лесно и безопасно.

За първи път на изложението бяха представени и торачките Sulky с модела X40 ECONOV. Той разполага с кантар за количество тор. Нормата, която трябва да бъде достигната при разпръскване е автоматизирана. Машината има и GPS устройство, което в свързано с компютър и по този начин се автоматизира и работната широчина.

Нови френски сеялки Monosem също бяха премиерни. Беше представена 8-редовата високопроизводителна сеялка Monosem NG TFC , с възможност за 1500 л торовнасяне. Секцията Monoshox NG Plus M беше показана за по-добра работа по време на сетба.

Новите сеялки Monosem са с възможност за 1500 л торовнасяне

„Новият паралелограм за сеещата секция Monoshox NG Plus M е оборудван с две пружини. Те упражняват бърза и лесна настройка на натиска, като по този начин при високи скорости се стабилизира работата на сеещата секция  и сеялката работи отлично, независимо от състоянието на полето“, коментира Ерик Марекай, Мениджър износ в Ribouleau Monosem.

Landini спечели вниманието на всички фермери на изложението “БАТА Агро” с разнообразие от специализирани трактори от сериите Mistral, Rex, Powerfarm, Powermondial и 5H. “Оптиком” представи и конвенционални и обръщателни плугове Ovlac. Изпълнителният директор на Оvlac коментира, че защитата би могла да е болтова, автоматична с плоски пружини и хидравлична.

Teodora Dragieva

Теодора Драгиева

Автор: Теодора Драгиева
Стажант-репортер в Agronovinite.com

Споделете.

Коментирайте

Close