InVigor_Promo

Винарското имение на италианския оперен певец Андреа Бочели

0

Почти три века семейството на италианския оперен певец Андреа Бочели произвежда класически италиански вина в малкия си имот в Тоскана. И до днес майка му Еди Бочели работи в лозята, внимателно привързвайки лозите. Братът Алберто Бочели управлява къщата и заедно с Андреа посрещат посетители, дошли да опитат техните изключителни вина. И ако има нещо, което Андреа, Алберто и семейството им обичат да правят заедно, то е да споделят своята специална италианска култура с приятели по целия свят. Независимо дали става дума за музиката на “La Boheme” или за виното на la dolce vita , те разбират изкуството да живеят добре.

Семейната ферма в Лаятико, Тоскана в провинция Пиза, е създадена през 1730 г. от Бартоломео Бочели. Семейството се занимава със земеделие – отглежда животни, пчели, произвежда зърно, мед, зехтин и, разбира се, вино. През 30-те години на ХХ век Алчиде Бочели, дядото на Алберто и Андреа Бочели, маркира добитъка с инициалите си “AB”. Практичното му решение е взето не без чувство за хумор, но Алчиде решава да нарече момчето си Алесандро Бочели, отчасти за да не му се наложи да сменя маркировката “АВ” на всичкия си добитък. Когато се раждат синовете му, Алесандро им дава имената Андреа и Алберто, като запазва семейната традицията на инициалите “АБ”.

И двете момчета – Андреа и Алберто, израстват във фермата и се научават да отглеждат животни, да произвеждат зърно, да яздят коне и най-важното – да правят вино. Въпреки, че Андреа е роден с глаукома, а 12-годишен губи окончателно зрението си след инцидент с футболна топка, той се хвърля в работата по семейното имение с истинска страст. До него е Алберто, неговият по-малък брат и най-близък приятел, а заедно двамата млади мъже се грижат на семейната трапеза да има прясна храна, класическо тосканско червено вино и музика. Цялото семейство се радва на пеенето, смеха и споделянето на храната, защото да бъдеш на семейната маса на Бочели означава да празнуваш живота.

Андреа Бочели лозя вино

Фамилия Бочели произвежда тоскански вина от класически сортове грозде

Самият Бочели е известен по цял свят оперен певец с над 70 милиона продадени албума. За него Селин Дион казва: “Ако Бог имаше пеещ глас, щеше да е този на Андреа Бочели”. Още като дете, след като губи зрението си, Андреа осъзнава, че има забележителен дар. Сякаш това, което природата е отнела със зрението, му е върнато многократно със забележителния му глас. С любящата подкрепа на майка си Андреа се обучава, за да шлифова гласа си. И наред с всички музикални награди, за Андреа не по-малко важно е семейството му: “Когато се връщам у дома след дългите си пътувания, радостта, която получавам от вкуса на виното, родено на нашата земя, е трудна за описване. Това ме връща назад във времето, в спомените как баща ми налива виното с почти религиозно уважение. Бих дал всичко, за да види какво е постигнато през последните няколко години. Сигурен съм, че ще се гордее…”.

Винарната и днес има стари лозя на над 70 години, засадени с класически тоскански сортове като Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Malvasia и Trebbiano. Чрез внимателен анализ Бочели са установили, че техният тероар ​​е изключително подходящ за “Каберне Совиньон”. Лозите от този сорт са засадени преди 10 години и сега дават изключителни плодове с отличителна елегантност и характера на “хладен климат”. Най-добрите вина в имението са санджовезе и каберне, а бялото вино (предимно треббиано) не се изнася и е предназначено само за местно потребление. През 2011 г. семейството на Бочели разширява производството си чрез партньорства с други лозари и избира някои от най-добрите места в Италия за производство на свежо, лесно за пиене Sangiovese, и леко и игриво Prosecco.

Театро дел силенцио Андреа Бочели

Андреа Бочели пее само веднъж годишно в Театро дел силенцио

Визитата във винарското имение на Андреа Бочели включва разходка в лозята на фамилията и споделяне на чаша вино с него и сина му Матео. Но в допълнение гостите имат един уникален шанс – да присъстват на концерта на Бочели в Театро дел силенцио (Театъра на тишината), който се провежда веднъж годишно. Театърът, построен през 2006 г., е открит амфитеатър, заобиколен от тосканските хълмове.

Само веднъж годишно, през юли, Театро дел силенцио е домакин на концерт на Бочели, след което остава мълчалив до края на годината. Това е наистина специално събитие за феновете на тенора. През 2018 г. той игра главния герой в “Андреа Чениер” на Умберто Джордано. Концертите тази година са на 25 и 27 юли, като билетите за първата дата са продадени. Бочели ще пее композиции от новия си албум “Si”, а концертът е наречен на една от песните в него – “Ali di libertà”.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close