InVigor_Promo

Вино, узряло с музика на Бетовен, показват на “Винария”

0

Вино, узряло с музика на Бетовен, дебютира на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2018“, която ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив. То е първото в света сертифицирано витализирано вино. Отлежавало е девет месеца под звуците на творби от Лудвиг ван Бетовен, които имат мощен енергиен заряд, изтъкнаха изложителите от бутикова изба „Балар“.

Акустичните вълни променят излъчването на молекулите и така се мултиплицират положителните качества на напитката, обясниха винарите. Първата колекция витализирано вино е Мерло & Пти вердо, реколта 2013. Направени са само 320 бутилки.

Очаква се друг хитов експонат да бъдат арт бутилките на Friends Beverage Group – компания от САЩ, положила началото на новата категория „Вино за забавления“. Ексцентричните опаковки идват само месец след световната премиера в Ню Йорк, подчертаха от „Адвантис Ко“, официален вносител на Friends Fun Wine у нас и в 11 страни в региона.

Арт бутилките – алуминиеви от 330 мл и стъклени от 750 мл, допълват серията кенове, в които за първи път в света са предложени вино и коктейли на винена основа, съчетана с кафе, кокос, кола, ягода, праскова. Те също ще присъстват на изложбата.

В Конкурса за иновации се състезава и малиново вино „Трастена“, направено от био сертифицирана суровина без изкуствени добавки. Използва се древна рецепта на монасите от някогашния манастир „Св. Пантелеймон“ в Стара планина, където сега се намира плантацията от малини.

Винария

По време на “Винария” експерти ще предложат комбинация от вина с подходящи храни

Сред новостите на „Винария 2018“ е и сомелиерски тезгях – енергиен хармонизатор на виното, който няма аналог в световен мащаб, според неговия създател Дарин Божков. В оригиналната мебел е вграден планински кристал, предпазващ от енергийно замърсяване, пояснява авторът.

Над 50 български и чуждестранни изби, както и водещи търговци ще презентират своите колекции на „Винария“. Посетителите ще съпоставят вкусовете на вина от Италия, Португалия, Франция и други страни, на изделия от дестилерии в Сърбия, Черна гора и Босна, на различни марки уиски, коняк, узо, ракия.

Ценителите ще се насладят на изтънчени комбинации с кулинарни специалитети, тъй като Градът на виното и деликатесите отново събира храни и напитки от най-висок клас. Те са представени в палата 11 от участници във „Винария“, в изложбите „Фудтех“ – за хранителната индустрия, и „Вкусове от Италия“. А в палата 10 ще бъдат демонстрирани технологии, оборудване, материали и опаковки за двата отрасъла.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close