Вкуси България със SlowTours.bg

Задържаха директор на горско стопанство за търговия с гласове

0

Трима души в Кърджалийско са задържани за търговия с гласове, обяви на пресконференция вътрешният министър Бойко Рашков.

Акцията в Кирковско продвължава, а полицаи са влезли в сградата на горското стопанство в Чакаларово. Задържани са директорът Митко Манев, бизнесменът Митко Х., който се занимава с дърводобив, и Хюсеин Х. – Юсенката. Последният, според министър Рашков, е активист на партия ГЕРБ.

„Образуването на досъдебни производства е работа и на българската прокуратура. Нямаме обяснение защо тя не е го е правила. До 4 април има около 1000 сигнала, които съдържат данни за изборни престъпления. Само в броени на едната ръка случаи има наказателни досъдебни производства”, обяви вътрешният министър Бойко Рашков.

„В момента настъпателно атакувахме групите, които се занимават с покупко-продажба на гласове. Няма да останем безучастни към информацията, която постъпва при нас”, каза вътрешният министър. Той допълни, че районите на Гурково, Стара Загора, Хасково и Твърдица са наситени с лица, които се занимават с тези деяния и покупката на гласове”.

„Давани са хляб, дърва, брашно, леща, разбира се – и пари, в размер на 30-40-50 или малко повече лева. На това може да се съгласи един беден човек, за който тези неща са ценност. Очевидно бедността се използва за предизборни цели”, коментира вътрешният министър. Той съобщи, че са задържани кметът на Гурково и синът му. ДАНС са подали 32 сигнала до прокуратурата. Образувани са 9 досъдебни производства.

Споделете.

Коментирайте

Close