Запалиха базата на едри агробизнесмени в Добруджа, щетите са за 2 млн. лв.

0

Базата на агробизнесмените Станимир и Недялко Статеви от добруджанското село Попгригорово, Добричко, е била запалена около 4,30 часа сутринта на 7 май, съобщи Про Нюз Добрич.

Изгорели са два зърнокомбайна, влекач, ремарке, един камион, два хедера, специализирана машина за бобови култури, над 1000 кв. м покривна конструкция и складиран дървен материал. Според Недялко Статев, “щетите са огромни и възлизат на над милион и половина лева”.

Пожар Статеви

Щетите от пожара са близо за 2 млн. лева

Оперативно-следствена група от полицията работи по случая. Ще бъде изготвена пожаро-техническа експертиза, но при първоначалния оглед огнеборците са изразили съмнения, че става дума за умишлен палеж. По случая е образувано досъдебно производство, съобщава началникът на РС “Пожарна безопасност и защита на населението” Дарин Димитров. По думите на Недялко Статев, все още няма задържани, но са споменати имената на хора, с които фамилията е имала бизнес пререкания.

Недялко Статев

Недялко Статев

Станимир и Недялко Статеви са баща и син, едни от най-едрите фермери в Добруджа, обявени за “Агробизнесмени на 2013 г”. Двамата обработват 10 000 декара земеделска земя около село Попгригорово. Статеви отглеждат традиционните за региона пшеница, слънчоглед, царевица и фасул.

Повече от 30 години семейството се занимава с внос и търговия с резервни части за селскостопанска техника и машини. Фирмата на Статеви произвежда дискови брани, от 2010 г. внася и челни товарачи. В момента Статеви изграждат и дестилерия за лавандула, към която е прилепена подпалената постройка.

“Това е лицето на завистта в България! Надявам се да излезем и от тази ситуация! Благодарим на всичко колеги, които откликнаха за помощ! Надяваме се държавните органи да си свършат работата, защото този път щетите са изчислими и много сериозни!”, каза в профила си във Фейсбук Недялко Статев.

Споделете.

Коментирайте

Close