InVigor_Promo

Българска изба спечели медал в Германия с вино от немски сорт

0

Българската изба “New Bloom Winery” от гр. Съединение спечели общо пет медала на международното винено състезание “Mundus Vini”, коeто приключи преди дни в Германия. Златно отличие получи виното “New Bloom” от немския сорт регент. Това е дебют за серията в световния конкурс.

Регент е червен винен сорт с произход Германия, където е и най-разпространен. Подходящ е за направата както на вина, готови за консумация, така и за стареене в дъб. Сортовите вина са с плътно тяло, меки танини и аромати на череша и френско грозде.

Любопитното е, че именно българското вино от немски сорт успя да надделее на германска земя. Останалите награди са сребърни – за “New Bloom”, сорт дорнфелдер, за “Face-to-Face” (F2F) совиньон блан, за “F2F” купаж каберне совиньон и сира и за “F2F” розе от каберне совиньон и марселан.

 

 

Конкурсът “Mundus Vini” е създаден преди 17 години и е едно от най-престижните винени състезания в света. Оценяването се прави на база 100-точковата система на Международната организация по лозята и виното (OIV). В журито участват 270 международни винени експерти от 44 страни. За шест дни те са оценили 6770 проби от 150 винени дестинации.

“New Bloom Winery” е единствената българска винарна, която работи с нестандартните немски сортове дорнфелдер и регент. „Щастливи сме, че успяхме да надделеем над такава сериозна конкуренция с немски сорт на немска земя. Вярваме, че тероарът на Тракийска низина, където са всичките ни лозови масиви, отключва невероятен потенциал за създаване на интересни и запомнящи се вина дори и от малко популярни сортове“, коментираха от екипа на “New Bloom Winery”. Само преди дни избата спечели два приза “Златен ритон” на Международната изложба “Винария” в Пловдив, а в края на 2017 година завоюва наградата “Златната изба на България“.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close