InVigor_Promo

Български фирми представят храни, напитки и козметика на две изложения в Китай

0

Български фирми представят мостри на храни, напитки и козметика на “Шанхай Експо” и в Китайския международен селскостопански панаир в град Нанчан.

Второто Международно изложение за вносни стоки (China International Import Expo) се открива утре, 5 ноември, и ще продължи до 10 ноември в Шанхай. От 15 до 18 ноември продължава Китайският международен селскостопански панаир (China International Agricultural Trade Fair, CATF), чийто домакин е град Нанчан, провинция Дзянси.

Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) представя българските фирми на двата икономически форума. Министерството на земеделието и въпросите на селските райони на Китайската народна република предоставят на ЦНСССКЦИЕ безвъзмездно напълно обзаведено и декорирано изложбено пространство. Китай е водещ традиционен партньор за България. През 2012 г. двустранната търговия надхвърли 1.7 млрд. щатски долара, а износът ни за азиатската страна нарасна с 88%. Това нареди Китай на второ място след Турция сред експортните ни дестинации извън ЕС. През периода 1996-2012 г. китайските инвестиции в България са около 110 млн. щатски долара.

Българските фирми участнички в двата бизнес форума са 18, уточниха от ЦНСССКЦИЕ. Те ще представят храни (в т. ч. слънчогледово олио), напитки, билки и чайове, козметика, продукти с маслодайни рози и етерични масла, ароматизатори за дома, офиса и автомобила. Български производител на пчелен мед също ще представи своята продукция. Повечето български изложители вече участваха в Третото международно изложение за чай и напитки в гр. Ханджоу и Първото експо Китай – Централна и Източна Европа в Нинбо, които се проведоха по-рано тази година.

“Шанхай Експо” бе учредено по инициатива на китайския президент Си Дзинпин и е насочено изцяло към производители и износители на стоки от целия свят. За втори път грандиозното изложение се стреми да постигне баланс в международната търговия на Китайската народна република.

Посетителите ще видят последните постижения на високотехнологичното индустриално оборудване, потребителска електроника и уреди, автомобили, облекло, аксесоари и потребителски стоки, храни и селскостопански продукти, медицинска техника и здравеопазване, развиващи се технологии, аутсорсинг на услуги, креативен дизайн, култура и образование, туризъм, логистично обслужване. Кметът на Шанхай Ин Юн увери, че предстоящото второ издание на Международното изложение за внос на Китай (CIIE) ще бъде още по-добро от миналогодишното.

Второто изложение, спонсорирано и организирано от земеделското министерство на Китай и от местното правителство на провинция Дзянси, ще се проведе за 17-ти път в Международния ЕКСПО център – Нанчан. Изложбената площ от над 140 000 кв.м. и обичайните над 400 000 посетители, го правят най-влиятелния земеделски търговски панаир. През 2018 г. участие в него са взели 4000 предприятия от 40 държави и 16 000 вида продукти.

Сделки за материали, техника и продукти в сферата на селското стопанство, за близо 33,7 млрд. китайски юана (около $5 млрд.), са били сключени по време на миналогодишното издание. Над 50 000 мениджъри и търговци на едро на селскостопански стоки от Русия, Чили, Казахстан, Индия, САЩ, Индия, Турция,Австралия, Индонезия и Китай са били сред посетителите.

Изложбените зони т.г. включват експозиционна зала за зърнени храни и масла от растителен произход, животновъдство и домашни птици, аква изложбена зала, плодове и зеленчуци, изложбена зала за градско земеделие, за дигитално селско стопанство, изложба на селскостопански продукти, международна изложбена зона, услуги, култура – живопис, скулптура, традиционните за Китай рязане на хартия и игра на сенки, производство на оризова хартия, керамика, телевизионно творчество, поезия, мащабна изложбена зона за предприятия, в която ще бъдат показани 100-те най-големи селскостопански предприятия в Китай.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close