Кои изложения за земеделие, храни, вино и туризъм са отложени заради COVID-19?

0

Разпространението на коронавируса COVID-19 засегна програмата на търговските панаири не само в Китай, но и на много места в Европа. От обявените 955 панаири и изложби по света 579 са в Европа (от тях 223 в Германия), 330 – в Азия, 30 в Северна Америка, 2 в Южна Америка, 11 в Африка, 3 в Австралия. Голяма част от тях са посветени на земеделието, храните, виното и туризма.

По препоръка на здравните власти се отменят масови събития на открито като част от битката за ограничаване на разпространението на коронавируса. Вече бяха отменени няколко ключови международни изложения зи вино и туризъм. Най-голямото туристическо изложение в света ITB Berlin бе отменено заради COVID-19. Форумът трябваше да се проведе от 4 до 8 март 2020 г. и на него се планираше представяне на възможностите за винен туризъм на над 20 изби в България.

Отложи се и водещият търговски панаир за производството на вино и спиртни напитки ProWein, който трябваше да се проведе от 15 до 17 март 2020 в Дюселдорф, Германия. За догодина се отлага виненото изложение Wine Exhibition Rhineland-Palatinate в Бремен. За 2021 г. се отлага Националният търговски панаир за селски живот Land & Genuss, която се провежда във Франкфурт на Майн. За септември се отлага изложбата за градинарство и интериорна украса LebensArt Braunschweig в Брунсуик, изложението за градинарство и озеленяване Erkelenzer Baumesse в Еркеленц, панаирът за градинарство и лайфстайл LebensArt в Дуйсбург, Германия.

Панаирът на здравето в същия град е отложен за ноември.Неясно за кога се отлага и Международният панаир за сурови храни Rohvolution в Берлин. Водещото международно търговско изложение за фитнес, уелнес и здраве, което трябваше да се проведе в периода 8-11 април в Кьолн, също се отменя. Изложението за храни TasteFest в Дортмунд ще се проведе наесен, вместо през пролетта.

Ловните изложения в Германия също са отменени – сред тях са панаирът в Алсфелд Jagen Fischen Offroad, ловното изложение в Дорстен, както и изложението за езда, лов и риболов Reiten Jagen Fischen в Ерфурт, Германия. В България пролетните изложби от календара на “Международен панаир Пловдив”, които трябваше да се състоят от 25 до 29 март 2020 г., също бяха отложени. Сред тях са форумите “Природа, лов, риболов”, “Цветна пролет”, Европейският форум за социално предприемачество, Италианският фестивал на красотата и прическата, киноложките състезания.

Пет изложения са отменени в Австрия. Отложен е Международният пролетен панаир за градинарство, мобилност и свободно време SCHAU! в Дорнбирн, Австрия. Той трябваше да се проведе през април, засега нови дати не са определени. Отменя се изложбата за движение, хранене и психично здраве Feel Good в Инсбрук, Австрия. В същия град е отложен Международният търговски панаир за вино и спиртни напитки Weinmesse Insbruck, който трябваше да се проведе през март. Отново за този месец бе планирано и националното изложение за вино Wein im Schloss Mondsee в Мондзее, Австрия. Отменено е и националното кулинарно изложение за кухня, готвене и гурме храни Kulinar Tulln в Тулн, Австрия.

За 19-22 август се отлага традиционното Balmoral Show в Северна Ирландия, което всяка година се посещава средно от 115 000 души. Шоуто, в чиято програма има състезания по надбягвания с млади коне, по подстригване на овце, жвотновъдство и изложби на животни, трябваше да се проведе в периода 13-16 май.

Променят се датите за най-голямото търговско изложение за риба и морски дарове в света Seafood Expo Global, което трябваше да се проведе този месец в Брюксел, Белгия. Изложителите доставят всички видове риба, морски дарове и продукти или услуги, свързани с морските дарове. Участниците пътуват от 150 държави, за да участват в тридневното събитие. За 2021 г. се отлага ловното изложение Hunting Belgium, което трябваше да се проведе в края на март в Гент, Белгия.

Отменя се за 13-15 септември Търговският панаир за търговци на деликатеси Tavola, който се провежда в Кортрийк, Белгия. Отменени са всички регионални пролетни панаири в Белгия и Дания. За 13-15 септември 2020 г. се отлага Националният търговски панаир Foodexpo в Хернинг, Дания. Събитието събира представя оборудване за хотели и ресторанти, кетъринг, търговия на дребно, хранителни продукти и хлебни изделия. За 21-23 август е насрочено ловното изложение Jagt og Outdoor в Одензе, Дания.

Най-много изложби, свързани с храни, вино и туризъм са отменени във Франция. Сред форумите са винените изложения в Бордо, Тулуза и Марсилия, Международният търговски панаир в Ница, за 29-30 юни се отлага Търговското изложение за нови технологии и цифрови решения за хотелиерството и ресторантьорството FHT – Food Hotel Tech Paris в Париж. Отменен за месец май е Международният търговски панаир за храните M.A.D.E – Marques Associates Distribution Event в Париж.

За 7-9 юни се отлага Международният търговски панаир на производителите на италинаски храни Parizza в Париж. Отменени са няколко регионални изложения във Франция за здраве, природа, храни, фитнес. За догодина се отлага Международният търговски панаир за туризъм Salon Mondial du Tourisme – Париж, Франция.

През май трябва да се проведе Форумът на доставчиците на хранителни продукти Cfia Rennes в град Рен. Международният търговски панаир F.I.R. в същия град е изцяло отменен. Международният търговски панаир в Руан е отложен за 19-28 юни 2020 г. За 21-24 юни е отложен Международният панаир на гастрономията и ресторантьорското оборудване EGAST в Страсбург, Франция.

Споделете.

Коментирайте

Close