Компания за смазочни системи търси дистрибутори в България

0

Компанията ILC lubrication systems за смазочни системи търси дистрибутори в България

Световната компания ILC lubrication systems, която доби международна известност с най-добрите смазочни системи, търси дистрибутори в България и контакт с компании за резервни части. Разширяваме нашето присъствие в Югоизточна Европа и българският пазар е особено важен за нас, коментира за Агроновините Джовани Мара, мениджър на фирмата партньор Plyus 39 EOOD. Тя е изключителен вносител за България на ILC – смазочни системи за селскостопански превозни средства,строителни машини,вятърни турбини,машинни инструменти.

ILC lubrication systems – един от водещите производители на компоненти и оборудване за централизирано смазване, е основана през 1975 г. от Марко Морели. Само за няколко години ILC постига световна водеща позиция, като увеличава в пъти оборота си. Благодарение на дъщерните си търговски дружества, ILC има директно присъствие на всички основни пазари.

ILC

ILC предлага всякакъв тип смазочни системи, които варират от ръчни модели до сложни конфигурации, напълно автоматизирани и централизирани, които работят с масло и грес. Продуктите се използват в селското стопанство, в хранително-вкусовата промишленост, във всички промишлени системи за автомобили, минно дело, железопътен транспорт, металорежещи машини, хартиената промишленост, вятърната енергия и морско оборудване, обясни Джовани Мара.

30% от преждевременните повреди се дължат на лошо или неефективно смазване

Ползите, произтичащи от правилното, редовно и точно смазване като част от интегрирана програма за поддръжка, са огромни. Приблизително 30% от преждевременните повреди се дължат на лошо или неефективно смазване. Благодарение на смазочните решения на ILC, автоматизацията на процеса позволява смазването да става в точното време, във всички необходими точки и в нужните количества. Минималната инвестиция в правилната смазочна система може да доведе до значителни икономии и ползи за околната среда, в сравнение с традиционните техники. Решенията на ILC гарантират машина трайност и премахване на престоите.

ILC

Смазочните системи за селскостопанска техника са два типа – основани на нефтена основа и на грес за крайните точки. Първият тип се състои от автоматични помпи, свързани с работата на машината. ILC грес системите са свързани с ръчни и автоматични помпи, като по този начин се гарантира смазване чрез създаване на защитен щит от грес. Така се предотвратява проникването на прах и мръсотия и се гарантира по-дълъг живот и ефективност на машината. Всички точки могат да бъдат достигнати с централизираната система за прогресивно разпределение на смазката, дори ако са разположени в позиции, които биха били трудно достъпни, ако смазката се въвежда ръчно.

Правилното смазване удължава живота на машината

Резултатите са повишена производителност, основана на удължаване на живота на машината и почти нулев обем на непланираните престои. Друга полза е намаляването на оперативните разходи, икономия на енергия (по-малко триене), по-малко резервни части и по-малко поддръжка. Частите се износват много по-бавно, тъй като се елиминира рискът, че някои от тях са смазани прекомерно, а други са игнорирани.

Системите на ILC предлагат и повишена безопасност, тъй като операторът не трябва да бъде близо до опасни или трудно достъпни места. Веригата е снабдена и с инсталация на контрол, която позволява чести проверки на цялата система и дистанционно предаване на сигнала до алармената система.

ILC

Смазочните решения на ILC за строителството са на мазнинна основа и се осъществяват от една точка, в съчетание с ръчни и автоматични помпи. Гарантират смазване на различни носители и защитават машината от грес. Системите предотвратяват внасянето чрез лагерите на прах и замърсявания и гарантират по-дълъг живот на техниката. Централизираната система за прогресивно разпределение на маслата отново позволява да се достигнат и най-трудно достъпните точки, а инсталацията за контрол на веригата дава възможност на цялата система да се проверява постоянно и дистанционно да предава сигнала до алармената система.

ILC

В хранително-вкусовия сектор ILC също предлага множество решения. Те варират от ръчни системи за смазване с обемно измерване, до напълно автоматизирани системи за масло и грес, оборудвани с прогресивни измервателни устройства за смазване на валове-носачи и лагери в средно големи по размер машини. Гамата е завършена със системи за смазване на конвейерни ленти и ротационни машини.

Смазочните системи на ILC са приложими в селското стопанство, хранителната промишленост, металорежещи машини и още много сектори

Машините в хранително-вкусовата промишленост предполагат системи и компоненти, които са много различни един от други. Целта е да се гарантира безопасното смазване, устойчивост на различни течности и съвместимост с нормативните изисквания, обясни Джовани Мара. Системите са главно от прогресивен тип, основани на грес и задвижвани от електрически управляеми помпи, а в някои приложения и с измерване обхвата на клапани за Injector CL-CM. Към тези традиционни системи, ILC предлага и системи за смазване в ротационни машини и конвейерни ленти. Всички използвани компоненти са защитени по специален начин, а в някои случаи, произведени директно в AISI 303.

От 2007 г. насам PLYUS 39 EOOD работи с най-добрите български производители на металорежещи машини “Арсенал” АД, ЗММ “Сливен” АД, ЗММ “Враца” АД, “Унитех – Троян” ООД, “Ваптех” АД, както и компаниите “Херти” АД, “Райс” ООД и много други.

ILC

За контакти с PLYUS 39 EOOD в България:

E-mail: [email protected]
E-mail: [email protected]
Мобилен телефон: 0895 792425, инж. Димитър Борисов

Споделете.

Коментирайте

Close