Вкуси България със SlowTours.bg

"Напоителни системи" изплати всички заплати

0

Напоителни системи“ ЕАД изплати всички дължими към момента заплати на служителите в дружеството. Изплатените средства са в размер на 3 201 119 лева. Всички 1878 служители са получили своите възнаграждения, съобщиха от земеделското министерство, което е принципал на дружеството.

В „Напоителни системи“ зрее напрежение от години заради неизплатени заплати. През август синдикатите бяха готови да протестират, тъй като работниците последно бяха получили заплати през май.

Синдикалистите тогава се срещнаха със служебния министър на земеделието Васил Грудев и му припомниха, че според Закона за водите, дружеството е трябвало да получи финансови средства от бюджета до края на март 2014 г., но това така и не се е случило досега. Към онзи момент дължимите заплати бяха в размер на 2 милиона лева.

Грудев обеща проблемът със заплатите в „Напоителни системи“ да бъде решен, но призна, че проблемите със задлъжнялостта на „Напоителни системи“ са много и във влошената финансова ситуация на държавата е много трудно да бъдат решени.

По думите на бившия министър, трайното решение на проблемите в „Напоителни системи“ може да дойде след реализирането на проекта на Световната банка, който трябва да очертае визията за развитието на хидромелиоративния сектор в България.

Споделете.

Коментирайте

Close