Вкуси България със SlowTours.bg

Обещават 140 милиона лева допълнителни субсидии за земеделците

0

Близо 140 милиона лева допълнително ще получат земеделските стопани по схемите за директни плащания и обвързана подкрепа за кампания 2020 г. Това обеща земеделският министър Десислава Танева пред всички браншови организации в аграрния сектор, които получават подпомагане по директни плащания и обвързана подкрепа.

“Средствата може да ги получите в следващите месеци, до края на календарната година. С тях пакетът за директните плащания ще бъде увеличен с 9% и подпомагане ще могат да получат около 60 хил. земеделски стопани”, обясни министър Танева. Според един от регламентите на Европейския парламент и на съвета, държавите членки могат да прехвърлят средства между двата стълба на ОСП за Кампания 2020.

Предложена бе и промяна в срока, в който се предоставят документи за доказване на реализация за сектор “Плодове и зеленчуци”. Промяната на срока на 31 декември 2020 г. вместо 31 януари 2021 г., ще даде възможност плащането по схемата да бъде изтеглено с един месец по рано. Предстои заинтересованите браншови организации да изпратят становище.

 

Споделете.

Коментирайте

Close