Вкуси България със SlowTours.bg

Общините сами ще управляват горския фонд

0

Поправка в Закона за горите предвижда общините да управляват горския фонд

Структури или отделни звена в общините сами ще управляват горския фонд до края на 2014 г., предвиждат промените в Закона за горите, които трябва да влязат в сила до края на декември. Това стана ясно от думите на ресорния зам.-министър на земеделието Валентина Маринова, която бе в Смолян послучай 100- годишния им юбилей

„Трябва да изградим правила и норми, за да може следващата година да бъде успешна за сектора“, заяви Маринова. Ако е необходимо, до края на годината ще бъдат разгледани и други поправки в Закона за горите.

Променят Закона за горите и в частта за залесяването

Ще бъдат направени и промени в Закона за горите в частта за залесяването, като се намали срока от 7 на 3 години. „С промените облекчаваме дейността на малките и средни ползватели в сектора. Прави се редакция, която да регулира по-правилно възможностите за така наречените местни ползватели“, подчерта зам.-мнистър Валентина Маринова.

Министерството на земеделието вече се е справило с осигуряването на дърва за огрев на хората. Вече над 130 000 българи са си купили дърва за огрев и в страната няма региони с недостиг на тази суровина.

Споделете.

Коментирайте

Close