Русия произведе първия си трактор кабриолет

0

Премиера на първия руски трактор кабриолет направиха на “АгроТек Россия-2013”

Първият руски трактор кабриолет бе показан на агропромишлената изложба “Агро Тек Россия 2013”. Машината клас 0,9 е 4х4, с мощност 60 к. с. и има подчертана комфортност и възможност за работа в оранжерии и складови помещения с ниски тавани.

Универсалният трактор  кабриолет “Агромаш 60 ТК”, произведен от тракторните “Заводи за иновационни продукти”, вместо с кабина, сега е снабден със сгъваема дъга за безопасност. Машината е разработена за селскостопански  и комунални нужди, но се справя добре и при обработката и събирането на земеделски култури, в животновъдството, при товаро-разтоварни и транспортни дейности, пътно строителство и комунални услуги. 

Руският трактор кабриолет е удобен за работа в оранжерии, парници, ферми

След като на мястото на кабината в новия трактор кабриолет бе монтирана непривичната за механизаторите сгъваема дъга за безопасност, специалистите прогнозират повишаване на търсенето му за работа в помещения с ниски врати и тавани, ферми,складови помещения, парници и оранжерии, производствени халета, а също така и на места, където се провеждат строителни работи на закрито.

Новият трактор кабриолет на владимировските машиностроители е и с много по-нисък разход на гориво, съобщава agropravda.com. “Агромаш 60 ТК” може да се оборудва допълнително с високоекологичен газов двигател, който неколкократно намалява отделянето на вредни вещества в атмосферата. Това го прави конкурентен за работа в оранжерии и млекопреработвателни предприятия.

Новият трактор кабриолет е с намалени габарити и по-нисък разход на гориво

Отсъствието на кабина смъква цената и намалява габаритите на трактора, което го прави удобен при транспортиране на големи разстояния и опростява обслужването.

Разработката на трактора кабриолет започва през февруари 2013 г. “Агромаш 60 ТК” преминава изпитание на полигона на ВМТЗ, където преди всичко е проверявана здравината на сгъваемата дъга за безопасност.

Тракторът ще бъде привлекателен като цена за руски и чуждестранни купувачи, коит ще  го използват  сезонно, или в затворени помещения, уверяват производителите.

Ivan Vasilev

Иван Василев

Автор: Иван Василев

 

Споделете.

Коментирайте

Close