Чисти натурални храни от село предлагат във "Фермата"

0

Чист като кехлибар пчелен мед, вкусен и полезен за костите сусамов тахан, здравословен хляб с квас и меденки от чудния лимец ще ви накарат пръстите да си оближете във “Фермата” в пловдивския квартал “Капана”. И не само това, но и няма да се притеснявате, че в тези храни има консерванти и оцветители, защото те са произведени от ферми и натурални стопанства в цялата страна по традиционни, здравословни рецепти.

Фермата

Домашните плодови сиропи не съдържат консерванти и оцветители

Фермата” представлява занаятчийска кухня и магазин за фермерски продукти, разказва инициаторът за създаването му Гергана Кабаиванова. В пространството на ул. “Магура” 1 ще се предлагат сирена и млечни продукти от козеферма “Халалица” в Първомайско, с хлябове от квас се включва пекарна “Дон Батон”, продукти от лимец представя Стефка Диманова, а “Медената къща” – София предлага мед и пчелни продукти.

Фермата Капана

Босилково песто от “Фермата”

Фермерите и майсторите занаятчии са от цялата страна. Сред тях е и Иван Гунчев, който приготвя различни домашни сладка, питки и сусамов тахан, а “Рад-Мар” нареждат по рафтовете във “Фермата” био ядки и тахани от тях.

Официалното откриване на “Фермата” е на 2 юли от 18 часа, а гостите и приятелите на магазина ще наблюдават демонстрации по приготвяне на меденки с лимец, хляб с квас, сусамов тахан и халва и вегански хапки. Маестрото в кухнята – шеф Росен Чакъров, ще демонстрира как се правят сърмички от лимец.

Тахан, Фермата

Таханът е вкусен и много полезен за костната плътност

Занапред ще се предлагат все повече фермерски продукти от цяла България, но ще са най-много от местни фермери, които участват на фермерския пазар, обясни Гергана Кабаиванова. И кани всички, които обичат чистата и здравословна храна, доставена лично от производителя, или приготвена на място в занаятчийската кухня, за добре дошли във “Фермата”.

Споделете.

Коментирайте

Close